Buitenveldert zet grote stap richting titel door zege op Zandvoort

In de zaterdag derde klasse B heeft Buitenveldert het inhaalduel met Zandvoort met 2-1 gewonnen. De Amsterdammers hebben nu een voorsprong van zeven punten op de concurrent uit de kustplaats. Met nog zes resterende wedstrijden lijkt het kampioenschap Buitenveldert bijna niet meer te kunnen ontgaan.

Deze belangrijke wedstrijd had eerder geen doorgang gevonden in verband met een sterfgeval bij Zandvoort. De gasten traden tevens aan zonder haar twee topscorers Jesse de Haan (verlopen spelerspas) en Maurice Moll (geblesseerd). Beide ploegen hadden het in de openingsfase lastig door de harde wind. De eerste echte kans viel pas na een half uur te noteren. Antonie de Puijsselaar kwam goed naar de eerste paal, maar hij kon Buitenveldert niet op een voorsprong zetten.

IMG_4754

Uit de aanval die daarop volgde verscheen Patrick van der Oord voor het Buitenveldertse doel. Jon van der Donk hoefde niet in actie te komen want de schuiver ging voorlangs. Vlak voor de rust was het Buitenveldert verdediger Jordi Erken die net tekort kwam om een hoekschop van Bjorn Ouwehand in te koppen. Zo bleef de brilstand op het bord.

IMG_4847

De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg toen Richie Yeboah aan de buitenspelval ontsnapte en de 1-0 binnenschoof. Even later werd Boy Visser zwaar gestraft voor een ongelukkige overtreding. Scheidsrechter Chiour toonde hem de rode kaart en zo moest Zandvoort met tien man verder. Nadat Ebenezer Ntim met een geweldige uithaal de kruising vond leek het duel helemaal gespeeld. Zijn zondagsschot was het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd.

In de 85ste minuut kwam Zandvoort toch terug in de wedstrijd. Buitenveldert gaf de voorsprong zelfs bijna helemaal weg. Jon van der Donk deed zijn werk goed en voorkwam de gelijkmaker van invaller Misha Hormeno-Aardewerk. Een belangrijke redding want een paar minuten later klonk het eindsignaal.

IMG_4800

Met de drie punten loopt Buitenveldert uit op de concurrentie. Zandvoort en VVC volgen nu op zeven punten achter de ploeg van Wilfred den Breejen. Met nog zes wedstrijden te gaan zijn de Amsterdammers op koers voor het kampioenschap. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.