Calvin Valies komt na Zweeds avontuur bij OFC terecht: “Past bij mijn situatie”

Een opvallend gezicht afgelopen weekend tijdens het competitieduel van OFC bij TEC: Calvin Valies maakte zijn opwachting in het shirt van de Oostzaanse derdedivisionist. De 24-jarige aanvallende middenvelder is via omzwervingen in Griekenland, Roemenië en Zweden terug in Nederland.

Exact een jaar geleden was Valies ook al dicht bij een overstap naar OFC. Bryan Ottenhoff, zijn oude ploeggenoot bij Telstar waar Valies in drie seizoenen tot 37 wedstrijden kwam, probeerde hem te overtuigen nadat zijn contract bij het Griekse PAE Veria was afgelopen. “Dat zag ik nog niet zitten, ik was mijn droom nog aan het najagen.” Hij ging verder op avontuur in Roemenië (Luceafărul Oradea) en Zweden (Syrianska). Bij laatstgenoemde club eindigde het in januari. “Daar had ik voor drie maanden getekend. We zijn van het derde naar het tweede niveau gepromoveerd, maar daarna was er best veel discussie over mijn contract.”

De Amsterdammer, die in de jeugd voor FC Amstelland, Zeeburgia, Ajax en ADO Den Haag speelde, kon bij andere clubs in Zweden terecht. Dat besloot hij niet te doen; het was tijd voor plan-B. Valies heeft altijd al een eigen onderneming willen starten. Die kans doet zich nu voor in de massagebranche. “Ik ben onlangs 24 geworden, dan moet er ook worden nagedacht over de toekomst”, klinkt het wijselijk. Met OFC heeft hij een goede mix gevonden om te kunnen blijven voetballen op niveau. “Dit past bij mijn situatie.”

De keuze voor de Oostzaners lag ook voor de hand. Naast Ottenhoff kent Valies ook Mo Ajnane (eveneens oud-ploeggenoot bij Telstar) en Jermano Lo Fo Sang. Nadat hij drie weken geleden bij de selectie aansloot, startte de aanvallende middenvelder afgelopen weekend tegen TEC (1-1) in de basis en speelde 85 minuten. “Er is wel een niveauverschil met Zweden, maar dat maakt mij niet uit. Ik geef altijd honderd procent en geniet elke dag van het spelletje.”

Valies maakt het seizoen af bij de nummer vijf van de Derde Divisie zondag. Over volgend seizoen is nog niet gesproken. Een nieuw buitenlands avontuur sluit hij niet uit. “Als alles loopt zoals ik denk dat het gaat lopen – en dan moet ik wel even drie keer achter mijn oren krabben – zal ik het alleen doen als het interessant is.” Het voetballen dicht bij huis heeft immers ook een groot voordeel. “In het buitenland moet je na een mindere dag steun bij jezelf vinden, nu heb ik mijn ouders om me heen.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC