Campbell met zijn hoofd belangrijk voor FC Aalsmeer: “Het trainen heeft geholpen”

Martin Campbell heeft zijn draai al gevonden in het shirt van zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer. De 22-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van Buitenveldert en was in de eerste twee competitietreffers al twee keer trefzeker. Met zijn hoofd, nota bene.

Dat de vleugelaanvaller met zijn hoofd scoorde, is volgens hem niet zo’n verrassing. Tijdens de zomerstop trainde hij er veel op. “Ik wilde er wat meer kwaliteiten bij krijgen. Koppen is er daar één van. In het begin had ik iets van: het hoeft van mij niet. Maar ik moet niet bang zijn. Ik heb er extra op geoefend. Voorzet vanaf de zijkant, inlopen en tegen verdedigers proberen te scoren. Met Sergae (Kogeldans, red.) train ik ook vaak samen. Het trainen heeft zeker geholpen, de ballen gaan er nu in.”

Campbell maakte samen met zijn goede vriend Kogeldans de overstap naar een behoorlijk vernieuwd FC Aalsmeer. Dat ze samen de weg van Amsterdam-Zuid naar Aalsmeer bewandelden, heeft ze zeker geholpen bij de aanpassing aan een nieuwe omgeving. “Je hebt een vertrouwenspersoon erbij: iemand die zegt dat het goed komt, dat je het kan. Aalsmeer is een leuke club en ik ben goed opgevangen. Ik heb gelijk laten zien wat ik kan en daardoor ook het vertrouwen gekregen.”

Dat vertrouwen betaalt hij direct uit. Met twee doelpunten en een assist is de rekening geopend. Dat moet ook wel, wil hij zijn doelstelling behalen. “Ik ga proberen minimaal tien doelpunten en tien assists te leveren”, zegt Campbell vol vertrouwen.

Foto Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)