Home / Algemeen / CANS Topscorer: Kmiecik (Weesp) weet eindelijk weer wat scoren is

CANS Topscorer: Kmiecik (Weesp) weet eindelijk weer wat scoren is

De strijd om de tickets naar Barcelona zijn weer in volle hevigheid losgebarsten. Met nog zelf speelronden te gaan is er natuurlijk nog van alles mogelijk, maar er lijkt een tweedeling te hebben plaatsgevonden. Bij de mannen lijken er nog zo’n vijf kanshebbers te zijn terwijl bij de vrouwen de spanning een stuk minder is.

Stefan Tichelaar (Legmeervogels) voegde afgelopen weekend weer twee doelpunten aan zijn totaal toe en klimt daarmee naar de vijfde plaats op de ranglijst. Hij heeft net zo veel doelpunten als koploper Dennis Kaars die er dit weekend eentje aan zijn totaal toevoegde. Verder is Ruben Adney (Purmersteijn) dankzij zijn doelpunt tegen Foresters een nieuwe naam in de Top 10.

Marcin Kmiecik, de spits van Weesp, is altijd goed voor minimaal vijftien doelpunt in het seizoen. Dit jaar wil het nog niet zo lukken bij de aanvaller. Afgelopen weekend tegen SCH’44 scoorde hij echter drie keer en bracht daarmee zijn totaal op vijf.

Verder wisten Nick Stots (Almere), Dave Hertog (OFC) naast Tichelaar als enige twee keer het doel te treffen.

Klik hier voor de nieuwste stand bij de mannen.

Bij de vrouwen waren er slechts enkele (inhaal) wedstrijden. Veel verandering zijn er dus niet in het klassement. Marineha Lauwe (Wartburgia 2) scoorde wel haar tweede doelpunt van 2016 en bracht haar totaal daarmee op zeven. Ze klimt daardoor naar de negende plaats in het klassement.

Klik hier voor de meest actuele stand bij de vrouwen