Home / Algemeen / Carlos Alarcon Vidal gaat voor achtste seizoen bij De Meer

Carlos Alarcon Vidal gaat voor achtste seizoen bij De Meer

Zondag vierdeklasser De Meer heeft het contract met Carlos Alarcon wederom verlengd. De oefenmeester, dis ook de zaterdag van Fortius onder zijn leiding heeft, gaat dan al weer zijn achtste seizoen in. De Meer staat momenteel op de derde plaats in de vierde klasse F.

Ook zijn assistent Maurice Diemers begint in september aan zijn achtste seizoen bij de club uit Amsterdam-Oost. Het klikt ontzettend goed tussen de twee trainers. Beiden tonen veel betrokkenheid en zijn inmiddels echte club mensen geworden.

Alarcón Vidal: ““Ik heb het hier erg naar mijn zin. De sfeer is goed en de betrokkenheid van de meeste spelers vrij hoog. We proberen zo veel mogelijk met elkaar te doen. Ik probeer goed te luisteren naar mijn spelers en mijn voordeel er mee te doen. Wat goed is voor het team. Pakte het verkeerd uit? Jammer dan. Dan ben ik eindverantwoordelijk. Maurice (Diemers, red.) heeft enorme kennis van zaken. Ik vroeg hem toen waarom hij geen trainerscursus ging doen”. Het sportende gezin krijgt voorkeur boven zijn eigen ambities. Hij is een goede trainer en strateeg. We doen ook wel veel samen. Ik probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van de ervaring van mijn assistenten. Hopelijk lukt ons om door te gaan met de huidige staf.”

Het grootste gedeelte van de zondag selectie van De Meer
Het grootste gedeelte van de zondag selectie van De Meer

Diemers: “Meer dan een trainer ben ik een club mens. Ik zit hier ook al jaren. Het fijne van de samenwerking is dat ik alle ruimte krijg om mee te denken en mee te beslissen. We nemen alles van te voren door en discussiëren over de te volgen tactiek en de opstelling. Uiteindelijk is het de hoofdtrainer die beslist. Ik voel mij gewaardeerd en samen doen we graag iets meer voor onze spelers”.

De Meer staat momenteel op een derde plaats in de zondag vierde klasse F en hoopt deze positie te behouden zodat de nacompetitie kan worden gehaald. Alarcon Vidal: “De groep is gretig en er zijn mogelijkheden om ons door te ontwikkelen als team. Op dit moment draai het eerste team goed in relatie tot de mogelijkheden. We missen een paar vaste krachten door langdurige blessures.  We doen het met veel spelers uit de eigen jeugd die ook nog veel doen voor hun eigen club. het is gewoon een parchtige club waar ik graag werk.”

Naast Vidal en Diemers bestaat de staf verder uit Johan van Heusden (assistent), elftalleider Leo van Vuuren, grensrechter Richrad Agternnereg en verzorgster Laura Kelderman. Kelderman is geen onbekend bij Het Amsterdamsche Voetbal. Zij speelt in het eerste team van Wartburgia en staat hoog in het BvCM Topscorer Klassement.

Send this to a friend