Carlos Alarcon Vidal verlengt bij Fortius (zaterdag) en GeuzenMiddenmeer (zondag)

Carlos Alarcon Vidal blijft ook komend seizoen trainer bij Fortius (zaterdag) en GeuzenMiddenmeer (zondag). Vidal is sinds 2013 trainer bij Fortius en zit nu voor het tweede seizoen bij GeuzenMiddenmeer. Daarvoor was hij trainer bij De Meer. Hij is met beide clubs op zoek naar nieuwe spelers voor komend seizoen.

De duobaan bevalt Vidal dus nog steeds. “Ik ben ook nog actief bij de jeugd van Geuzen. Geografisch gezien en qua dagen sluit het allemaal goed op elkaar aan. Ik leef voor het voetbal.”

Of Vidal bij Fortius zou blijven was even de vraag, want de ambities van de club zijn wat bijgesteld. “We zijn ooit begonnen met een groep studenten. Na vier seizoenen zijn de jongens afgestudeerd. Hun agenda’s zijn drukker geworden, dus ze willen met minder ambitie spelen. Ze blijven wel bij het eerste. We willen een goede balans vinden tussen wat mogelijk is en toch ook willen presteren als de bal rolt. We zijn er wel er uitgekomen. Maar we beseffen dat we er een aantal leuke voetballers erbij moeten hebben.” Fortius staat momenteel vierde op vijf punten van koploper De Meer. Vidal verwacht echter niet om de titel te kunnen strijden. “We missen waarschijnlijk bij de belangrijke potjes wat spelers door verplichtingen. Ik denk dat het moeilijk word.”

Met GeuzenMiddenmeer was de oefenmeester er snel uit. De club promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse. De ploeg van Vidal staat nu op een verdienstelijke zesde plaats. “Beide partijen zijn tevreden. We zijn al begonnen met overleggen om nieuwe spelers te krijgen. Ons doel was handhaving. We begonnen goed dit seizoen. Daarna hadden we een mindere periode. We hebben toen tegen elkaar gezegd dat we ons moeten richten op plek 10. We hebben daarna even vierde gestaan, maar handhaving blijft de doelstelling.”

Bekijk de standen in de zaterdag vierde klasse C en de zondag vierde klasse F.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto: Facebook Carlos Alarcon Vidal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)