Carlos Groen schiet OFC langs Hercules

Na ruim een maand zonder overwinning heeft OFC weer de zoete smaak van drie punten kunnen proeven in de Derde Divisie. De Oostzaners wonnen op bezoek bij Hercules met 0-1 door een doelpunt van Carlos Groen.

Het was pas zijn eerste van het seizoen. Ook nog eens geen mooie, maar wel een belangrijke treffer. “We zaten in een mindere periode: van de laatste negen wedstrijden slechts eentje gewonnen en zes keer gelijk. Dan heb je zo’n overwinning echt nodig”, aldus de matchwinner. Tien minuten na rust bleef een voorzet van invaller Edip Biberoglu hangen rond de penaltystip, waar Groen klaarstond om de 0-1 te maken.

De treffer viel in een periode waarin het éénrichtingsverkeer was richting het doel van de Utrechters. “We kregen genoeg kansen, maar telkens kwam een balletje niet lekker aan of stond er iemand in de weg. Op zo’n moment kan je het jezelf een stuk makkelijker maken, want in het laatste kwartier was Hercules aan het pompen. De laatste weken kregen we in zulke situaties juist doelpunten tegen, gelukkig was dat nu niet het geval.”

De lastige uitwedstrijd bij Hercules, op een moeilijk bespeelbaar grasveld, werd zo met minimaal verschil winnend afgesloten. “Volgende week moeten we ook winnen van De Meern – die staan onderin – en dan gaan we daarna vlak voor de winterstop op bezoek bij UNA, de koploper. Dat is een mooie krachtmeting”, keek Groen alvast vooruit.

OFC staat door de zege op de zesde plaats, met 23 punten uit de eerste veertien wedstrijden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)