Home / slideshow / Castillion op zoek naar nieuwe uitdaging: “Ik vond drie jaar genoeg”
Geoffrey Castillion

Castillion op zoek naar nieuwe uitdaging: “Ik vond drie jaar genoeg”

Voormalig Ajax-talent Geoffrey Castillion heeft na 28 levensjaren al een rijke carrière erop zitten. De spits begon bij Ajax, werd meermaals verhuurd aan enkele Eredivisie-clubs, stapte over naar Amerika en vond na een omweg via Roemenië en Hongarije zijn voetbalgeluk in IJsland. Na tweeënhalf jaar houdt Castillion het daar echter voor gezien. “Mijn contract loopt af, waardoor ik op 1 januari transfervrij ben. Ik kijk dan ook wel wat er op mijn pad komt”, vertelt Castillion.

Vertrek

Castillion kwam in IJsland uit voor Vikingur, Fylkir en Hafnarfjördur. Bij de laatste club vertrekt hij nu, al had hij daar zeker mogen blijven. “Ik vond drie jaar genoeg. Het was de bedoeling dat ik daar één jaar zou spelen, maar het is uiteindelijk langer geworden. Ik kon in IJsland blijven, maar was op zoek naar een andere uitdaging.” De geboren Amsterdammer maakte in IJsland een turbulente periode mee. “In 2017 tekende ik een eenjarig contract bij Vikingur, waar ik het goed deed. Vervolgens tekende ik een tweejarig contract bij Hafnarfjördur. Daar speelde ik een half jaar, maar het boterde niet zo met de trainer. Toen besloot ik over te stappen naar mijn oude club. Afgelopen seizoen werd ik wederom verhuurd.”

Het einde van zijn contract geeft hem een mogelijkheid een nieuwe uitdaging te zoeken. “Ik wacht momenteel af wat er voorbij komt, maar ik hoop op een uitdaging in Azië of het Midden-Oosten. Eigenlijk ben ik nog niet écht buiten Europa geweest, behalve dan Amerika. Het lijkt me leuk om die richting op te gaan.” Daar hoopt Castillion een hoog niveau te halen. “Afgelopen seizoen heb ik een redelijk jaar gedraaid, dus ik hoop die lijn door te pakken. En dan kijken hoever ik kan komen.” De aanvaller weet echter nog niet zeker wat zijn volgende club is. “Er is nog niets concreets. Ik weet hoe het in de voetballerij gaat: er komt een hoop op je af, maar je moet altijd afwachten hoever dat gaat. Ik wacht dus rustig af. Wanneer een concrete aanbieding binnenkomt, dan kijk ik wel verder. De transferperiode gaat bijna open, dus dan gaan we het zien.”

Periode IJsland

Castillion heeft het over het algemeen goed naar zijn zin gehad in IJsland. Hij beleefde daar mooie tijden, al zaten de stadions lang niet altijd vol. “Er wonen sowieso maar 300.000 mensen door het land, waarbij in de hoofdstad vrijwel iedereen woont. Daardoor is het niet altijd volle bak op de tribune. Het voetballen leeft echter wél, want in de nationale ploeg doen ze het de laatste jaren wat beter. Het land gaat nu ook naar eindrondes, waardoor het voetbal meer is gaan leven.”

Amsterdam

De 28-jarige Castillion begon op zijn veertiende in de jeugdopleiding bij Ajax en tekende op zijn zestiende een contract. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Amsterdam. “Dat was een leuke tijd. Bij Ajax heb ik het altijd naar mijn zin gehad. Ik ben een Amsterdamse jongen en Ajax-fan, dus dan heb je het naar je zin.” In zijn tijd in het buitenland miste hij de stad dan ook regelmatig. “Amsterdam blijft mijn stad. Ik kom elk jaar terug om mijn familie en vrienden te bezoeken.”

Wat vindt Castillion eigenlijk het mooiste land en/of club waar hij heeft gespeeld? “Ajax is de mooiste club waar ik heb gespeeld. Daarnaast vond ik als land Amerika zeer tof, omdat alles daar enorm groot is. We (met zijn team New England Revolution, red.) vlogen bovendien naar veel wedstrijden en ik zat in een goede stad. IJsland vond ik ook prachtig om mee te maken. Dat is een ander soort land dan ik gewend was, bijvoorbeeld qua natuur en temperatuur.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend