Centrale verdediger Van der Werff (Vitesse): “Ik ken Dennis Kaars niet”

Donderdag zal Maikel van der Werff in het bekerduel tussen De Dijk en Vitesse hoogstwaarschijnlijk de directe tegenstander zijn van Dennis Kaars. De spits van De Dijk scoorde al veertien keer in de competitie en twee in het bekertoernooi, maar de centrale verdediger van Vitesse kent de topscorer van Amsterdam niet.

Van der Werff: “Ik ken hem inderdaad niet. Ik heb wel wat via mijn broertje Brian gehoord. Die is keeper bij Lisse en heeft ook bij Ajax gespeeld. Hij heeft zijn naam laten vallen, maar meer weet ik ook niet.” Mede door zijn broer heeft Van der Werff wel voldoende kennis van het amateurvoetbal. “Ik volg het zeker en ik weet als geen ander wat er leeft bij een amateurclub.”

Met PEC Zwolle bereikte de verdediger twee keer de finale (waarvan een keer winst tegen Ajax). In de rondes daarna toe waren ook amateurclubs de tegenstander (HHC Hardenberg, Wilhelmina’08 en JVC Cuijk, red.). Van der Werff: “Die wedstrijden zijn gewoon heel belangrijk. Onderschatten kan echt niet. Elk jaar zijn er wel een paar clubs die uitgeschakeld worden door amateurs. En dan bereik je dus nooit de finale.”

Guram Kashia, zijn kompaan in de verdediging, is donderdag geschorst, dus zal Van der Werff met iemand anders het hart van de verdediging gaan vormen. Van der Werff: “Met wie weet ik nog niet. Ik ga er wel vanuit dat ik gewoon speel, want we nemen het erg serieus.”

Dennis Kaars scoorde in alle acht officiële wedstrijden van De Dijk dit seizoen (2 in de beker, 14 in de competitie) en is voorlopig door niemand af te stoppen. Van der Werff: “Ik zal dus de eerste kunnen zijn die hem van scoren afhoudt? Dat zou mooi zijn. Ik ga elke wedstrijd op dezelfde manier in en met de potentie de ‘nul’ te houden. En dat ga ik donderdag ook doen.”

Foto Orange Pictures / Karel Delvoije: Ajax – Vitesse (11 september) Van der Werff is te laat om El Ghazi af te stoppen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)