Chabab-AFC speciaal duel voor El Abdallaoui

Zondag staat er in de Topklasse een mooi affiche op het programma. Chabab ontvangt dan stadsgenoot AFC, een wedstrijd die altijd garant staat voor veel strijd en spektakel. Het duel is vooral speciaal voor Youssef el Abdallaoui, de AFC-keeper met een verleden bij Chabab.

El Abdallaoui speelde vijf jaar voor Chabab en verdedigt sinds afgelopen zomer het doel van AFC. Voor de keeper is de stadsderby van aankomende zondag dus een speciaal duel. “Ik heb vijf bijzondere jaren bij Chabab gekend en heb een hele mooie tijd gehad. Ik ken iedereen bij de club en heb met vele nog een goede band.”

De AFC-keeper verwacht zondag een mooie wedstrijd. “Voorheen speelde ik altijd met Chabab tegen AFC en zondag is dit omgekeerd, dat zal even wennen zijn. Het wordt een spectaculair duel waarbij er twee voetballende teams tegenover elkaar staan. Ook zal de wedstrijd voor ons aanvoelen als een thuiswedstrijd omdat we dit keer dicht bij huis spelen en geen verre reis hoeven te maken.”

El Abdallaoui is het seizoen uitstekend begonnen en maakte de afgelopen wedstrijden indruk met spectaculaire reddingen. “Ik heb een zware maar uitstekende voorbereiding gedraaid met een goed trainingskamp in Italië. Dit heb ik gelukkig door kunnen trekken in de competitie, al vind ik wel dat er nog verbeterpunten zijn in mijn spel.”

De overstap naar de roemruchte club uit Amsterdam-Zuid is de keeper goed bevallen. “AFC is een mooie traditierijke club waar een uitstekende beleving heerst. Ook over de spelersgroep is El Abdallaoui positief. We hebben een groep met veel kwaliteit, het is een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers. Verder is de sfeer in de selectie prima en heb ik het prima naar mijn zin bij AFC.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC