Chabab baalt stevig na gelijkspel

Chabab heeft vanmiddag op eigen veld met 1-1 gelijk gespeeld tegen EVV. Toch hielden de Amsterdammers een behoorlijke kater over aan het punt. In de strijd tegen degradatie had het betere zaken kunnen doen. Chabab was eigenlijk de gehele wedstrijd beter, tegen een EVV dat af en toe laf opereerde en gokte op een counter. Er was nog meer verlies voor de ploeg van Alami Ahannach. Nourdin Dibi moest geblesseerd het veld verlaten, Selmo Kurbegovic kreeg een rode kaart en ook Mohamed Moudou zal niet spelen volgende week. Hij kreeg een gele kaart, voor hem direct een schorsing.

Aanvoerder Jamal Dibi kon zijn teleurstelling moeilijk onderdrukken na de wedstrijd.
Dibi:’EVV is een luizenploeg die ons vorige keer in de val heeft gelokt. Ze spelen erg gedisciplineerd en hopen op de counter. Wij deden dat goed vandaag en komen op de bevrijdende 1-0 voorsprong. Dan moet je het uitspelen. We zouden onderhand de ervaring daarvoor moeten hebben.’

17032103 CHAEVV 2

Zo ging het ook. EVV had weinig aanvallende intenties en hoopte op een snelle uitval. Niet iets waar je als publiek voor komt kijken. Zo zagen ook de delegaties van Ajax en AFC vandaag, die om verschillende redenen langs de lijn stonden. Chabab mocht het spel maken en deed dat. Heel veel kansen leverde dit niet op. In de eerste helft was Tarik Amarzagouio het dichtste bij. Virgil Spier kreeg de bal voor zijn voeten in de zestien en schoot op de keeper. In de rebound had Amarzagouio de hoek voor het uitzoeken, maar ook hij stuitte op keeper Michel Vercruysse van EVV. Ook EVV had en goede kans, maar bij de rust stond het nog steeds 0-0.

In de tweede helft leek het toch te gebeuren voor Chabab. Zohair Chiddi werd in het strafschopgebied vastgehouden en scheidsrechter Gert Jan Bakker wees direct naar de stip. Selmo Kurbegovic schoot vanaf elf meter gedecideerd in de benedenhoek. Chabab had eindelijk de 1-0 voorsprong en het was alleen zaak om dit spel vol te houden. Het in de tweede helft onzichtbare EVV pakte echter het kleine kansje dat het kreeg. Onoplettendheid bij Chabab zorgde ervoor dat de bal in het eigen strafschopgebied door EVV kon worden verlengd. De ingevallen Michele Meeerburg van EVV kon daarna de bal langs keeper Youssef El Abdallaoui van Chabab schuiven voor de 1-1. Een geweldige domper voor de verdediging van Chabab, die tot dan toe uistekend stand had gehouden.

17032013 CHAEVV 3

In de slotfase probeerde Chabab er nog alles aan te doen om alsnog de winst binnen te halen. Virgil Spier werd mee naar voren gestuurd en brak door over rechts. Zijn voorzet kon net niet worden afgewerkt door Kurbegovic. De keeper kreeg er zijn hand tussen. Erg frustrerend voor Kurbegovic, die even later de draad kwijt raakte. Nadat hij in de eerste helft al een gele kaart had gepakt trapte hij de bal toch richting doel, nadat hij al was afgefloten. Hiermee kreeg hij zijn tweede gele kaart en mocht hij net als twee weken geleden voortijdig het veld verlaten. Een opvallende beslissing van scheidsrechter Bakker overigens, die kort daarvoor een speler van EVV voor hetzelfde vergrijp alleen vermanend had toegesproken.

In de resterende tijd schoot Chabab de bal veelal lang naar voren in de hoop dat hij een keer goed zou vallen. Dit gebeurde niet en Bakker moest nog menigmaal de gele kaart trekken, omdat het duel wel degelijk scherper werd. Slotsom was dat Chabab twee punten te weinig kreeg en schade opliep voor de derby tegen AFC van volgende week. Coach Alami Ahannach stond erbij en keek ernaar.

17032013 CHAEVV 4

Ahannach:’Ik wist dat we dit konden verwachten. We hebben het echt heel goed gedaan. Alleen bij die tegengoal stonden we niet goed. Ik kan mijn ploeg niet veel verwijten. We waren scherp en bleven goed in de organisatie. We moeten alleen leren om een overwinning over de streep te trekken.’

Jamal Dibi kijkt tot slot even vooruit naar het treffen met AFC van volgende week.
Dibi:’Het maakt niet uit hoe, we moeten volgende week drie punten pakken. Het spel van AFC ligt ons wel. Het wordt een echte topper in Amsterdam.’

Foto’s: John Beckman