Chabab bekert door na magere zege tegen Nautilus

Minstens vijf doelpunten. Dat eiste Alami Ahannach van zijn spelers tijdens het bekerduel met vierde klasse Nautilus, maar de teller bleef zondag steken bij 3-0. “De score is zeker aan de magere kant”, bekende de trainer van de zondag hoofdklasser uit Amsterdam.

Chabab was veel sterker, maar de 1-0 viel pas na 41 minuten spelen. Solace Uyi-Olaye schoot de 0-0 van het scorebord. “Vanwege blessures waren veel jongens afwezig. Toch hadden we enorm veel kansen”, aldus Ahannach.

1

De bekerwedstrijd werd zondag in Amstelveen gespeeld en niet op Sportpark Riekerhaven, omdat het veld van Chabab in een dusdanige gesteldheid is, dat de clubs onderling besloten het duel om te draaien. “We speelden op kunstgras dus van de regenachtige weersomstandigheden hadden wij geen last.”

2

In de tweede helft kreeg de nummer drie uit de hoofdklasse zondag de vierdeklasser definitief op de knieën. Via treffers van Rahim Abdul en Geoffrey Verweij werd het 3-0. “Een compliment voor de tegenstander van vandaag. Die ploeg wilde graag voetballen. Ondanks dat zij maar twee keer gevaarlijk werden, was het spel van hen leuk om te zien.”

3

Nautilus, dat dit seizoen nog geen enkele keer won, koopt daar echter niets voor. Chabab is dankzij de gemakkelijke zege door naar de derde ronde. Tevens is het team van Ahannach dit seizoen nog ongeslagen. In de competitie werd zes keer gewonnen, drie keer eindigde een ontmoeting onbeslist. “De resultaten zijn goed”, beaamt Ahannach. “Het doel is om ver te komen in de beker en terug te promoveren naar de topklasse.”

Chabab treft volgende week Magreb’90, de nummer zes van de hoofdklasse zondag. Magreb ging in de beker verrassend onderuit tegen Zaanlandia.

Verslag: Wesley Verboom
Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)