Chabab bewijst zichzelf slechte dienst

Topklasser Chabab is er weer niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. Tegen het laag geklasseerde FC Lienden werd met 0-1 verloren. De ploeg van Alami Ahannach zakt nu verder weg op de ranglijst.

Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd op Sportpark Spieringhorn. De harde wind zal daar ongetwijfeld ook een rol in gespeeld hebben. Het spel golfde op en neer en kansen waren er nauwelijks. Lienden, de ploeg van Hans van der Haar, had de eerste mogelijkheden maar Erik van Eem en een kopbal van Antonio Albert troffen geen doel.

Foto John Beckman

Naarmate de eerste helft vorderde werd Chabab gevaarlijker.  Eerst was het El Yacoubi  die een voorzet op twee meter van het doel van Schimmel niet kon afronden. Hij kreeg op miraculeuze wijze de bal op zijn hak in plaats van op zijn voet. Vlak voor rust is het een van richting veranderde vrije trap van Geoffrey Verweij die nog voor gevaar zorgt.  De rebound wordt om zeep geholpen door Grootfaam omdat hij struikelt

jb 3Na rust wordt het allemaal nog rommeliger met veel balverlies aan beide kanten. Het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af. Lienden neemt echter steeds meer de overhand zonder dat het echt gevaarlijk wordt. Chabab moet steeds verder inzakken.

Binnen het uur is het Solomon Caulley die uiteindelijk voor de bezoekers weet te scoren.  Een aanval vi a de linkerkant komt uiteindelijk op de achterlijn bij Van Eem. Zijn schuiver op doel wordt uiteindelijk simpel door Caulley ingetikt.

Foto Mitchel Beckman: Hans van der Haar maakt zich druk maar ziet zijn ploeg wel winnen

Twintig minuten voor tijd probeert Chabab met extra aanvallers de druk op te voeren en gaat het opportunistischer spelen. Lienden kwam echter nooit in de problemen en pakt relatief eenvoudig de overwinning.

jb

Chabab zakt door de nederlaag naar de twaalfde plaats.  Volgende week gaat het op bezoek bij Be Quick 1887 in Groningen. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.