Chabab blijft maar verliezen

Chabab is er wederom niet in geslaagd om een goed resultaat te boeken in de Topklasse. De ploeg van Alami Ahannach verloor in Echt met 3-0 van EVV. Zwaar teleurgesteld moest Chabab weer een lange reis maken richting Amsterdam. Chabab houdt op de ranglijst alleen SWZ Sneek onder zich op doelsaldo.

FC Chabab-trainer Alami Ahannach had al voor de wedstrijd aangegeven dat het tijd werd dat zijn ploeg punten ging pakken en dat het initiatief beter aan de tegenstander overgelaten kon worden.
Het duel kende dan ook een heel vlakke start. Beide ploegen keken de kat uit de boom. In de 14e minuut werd een schot van Esin Hula door Wesley van Weerdenburg tot een corner verwerkt. Bij de corner van Kevin van Dessel werd Roy Maessen door Chababverdediger Bismark Doe tegen de grond getrokken. Scheidsrechter Laarhuis stond er vlakbij en twijfelde dan ook niet. Dit is een penalty. Aanvoerder Joep Op den Kamp benutte de pingel en de thuisclub had haar gewenste uitgangspositie.

Nog geen 10 minuten later kapte E.V.V.-er Mutlu Sariaydin, Billy Kaabah uit en schoot de bal langs keeper El Abdallaoui. Voor de rust viel er weinig meer te beleven. Chabab was dicht bij een aansluitingstreffer, maar de bal werd voor de doellijn weggekopt. Chabab ging met een 2-0 achterstand de rust in.

Toen de thuisclub op een 3-0 voorsprong kwam, was de tweede helft net begonnen. Mutlu Sariaydin omspeelde doelman Youssef El Abdallaoui en scoorde zijn tweede doelpunt van vandaag. Ondanks deze achterstand creëerde Chabab nog een aantal kansen. Aanvoerder Jamal Dibi zag een vrije schietkans van ongeveer tien meter over gaan. Ook Rachid Moamedi zag zijn poging tot een treffer mislukken. Het maakte het verlies nog zuurder.

Chabab staat met vier punten op de een na laatste plaats in het klassement. Het is duidelijk dat de Amsterdammers er dit seizoen voor moeten vechten. Volgende week haalt Chabab de eerder dit seizoen afgelaste wedstrijd tegen Achilles’29 in.