Home / Algemeen / Chabab blijft maar winnen op Spieringhorn

Chabab blijft maar winnen op Spieringhorn

Topklasser Chabab heeft ook haar derde wedstrijd op Sportpark Spieringhorn in winst omgezet. HBS werd met 3-1 verslagen. Geoffrey Verweij scoorde twee keer voor de ploeg van Alami Ahannach.

In uitwedstrijden is Chabab nog zonder punten maar op het veld van DWS, waar Chabab dit jaar haar thuiswedstrijden speelt, is nog geen punt verloren. Zonder de geschorste Jamal Dibi kwam Chabab al na negen minuten op voorsprong. Geofrey Verweij tekende voor die openingstreffer al werd zijn inzet nog wel van richting veranderd.

Foto John Beckman: Chabab gooide daadwerkelijk alles in de strijd
Foto John Beckman: Chabab gooide daadwerkelijk alles in de strijd

HBS deed zeker niet onder voor de Amsterdammers en kreeg zelfs de beste kansen. Van Pelt schoot te slap in en een kopbal van Klaasse trof ook geen doel. In de achttiende minuut is Klaasse dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet raakt de lat. Vlak voor rust komt Chabab op 2-0. Gino Felixdaal kopt prachtig binnen.

Foto John Beckman: Geoffrey Verweij (#7) wordt gefeliciteerd na zijn treffer
Foto John Beckman: Geoffrey Verweij (#7) wordt gefeliciteerd na zijn treffer

Na de rust zet HBS aan voor een offensief en dat resulteert in veel en grote kansen.  Vooral Mike de Geer, die ook een behoorlijke aanslag te verwerken kreeg, had de beste kansen.  Maar steeds was er een been of zelfs een rug die voor de 2-1 kon zorgen. Toch scoorde De Geer. Net binnen de zestienmeter schoot hij binnen (2-1).

Chabab stond het laatste kwartier compleet onder druk. Slordig balverlies van Hendriks was de aanleiding voor een goed uitgevoerde counter. Via de linkerkant  kon Verweij doorbereken en eenvoudig scoren (3-1).

Foto John Beckman: Virgil Spier moet alles geven om HBS op afstand te houden
Foto John Beckman: Virgil Spier moet alles geven om HBS op afstand te houden

Chabab klimt door de overwinning naar de zevende plek op de ranglijst. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma naar de klassenpagina van de topklasse.

Foto’s John Beckman

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS