Chabab blijft ongeslagen na winst op Westlandia

In de zondag hoofdklasser heeft Chabab haar ongeslagen status weten vast te houden. Op Sportpark Riekerhaven werd Westlandia met 1-0 verslagen door een doelpunt in de tweede helft van Mohamed Ajnane. Chabab blijft op ene keurige tweede plaats staan.

Waar vandaag het weer zo mooi was, viel het vertoonde spel van beide ploegen tegen. Beide ploegen bleken niet in staat te zijn om de toeschouwers mooi voetbal te laten zien.  De keuze van  Alami Ahannach -weliswaar door blessures ingegeven- om zijn ploeg in een 4-4-2 formatie te laten starten kwam het voetbal van zijn ploeg in ieder geval niet ten goede.

 

Omdat tegenstander Westlandia er ook voor koos om de lange bal te hanteren werd het een wedstrijd met lijf aan lijf gevechten. Dit was dan ook de voornaamste reden voor het grote aantal kaarten wat er in deze wedstrijd viel. Een rode kaart voor Westlandia en wat geluk brachten Fc Chabab uiteindelijk toch een kleine overwinning 1-0.

4

Waar de bezoekende toeschouwers in het begin vooral klaagde over de staat van het veld en de accommodatie van Chabab, viel er meer te klagen over de spelopvatting van Westlandia. De club uit Naaldwijk koos er niet voor om op te bouwen maar gooide de bal snel diep naar de lange spits Steven Olsthoorn. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat hieruit er in de eerste helft redelijk wat goede kansen voortkwamen. Chabab ging mee met het voetbal dat Westlandia op de mat legde maar waren hier niet zo bedreven in als de Naaldwijkers. Deze hadden in het eerste kwartier al drie grote kansen gehad via Ramon Ripson en Anwar Beeldstroo. Voordat Chabab voor het eerst gevaar wist te stichten via een vrije trap van Mohamed Ajnane.

3

Na een minuut of dertig dient zich een fase aan waarin de thuisclub de overhand heeft. Dit resulteert in een aantal gevaarlijke vrije trappen vanaf iets buiten de zestien. Wel loopt de thuisploeg nog tegen twee domme gele kaarten aan. Één voor verdediger Yousef Zinga en één voor Ajnane.

Vlak voor rust doet Chabab dan toch nog goede zaken. Niet in de vorm van een doelpunt maar wel in de vorm van een rode kaart voor Robin Faber.  Rahim Abdul van de thuisploeg  ging op avontuur richting het zestienmetergebied en word hardhandig naar de grond gewerkt door de middenvelder van Westlandia. De scheids moet in de overtreding ernstig gemeen spel hebben gezien, want anders was een gele kaart ook afdoende geweest.

Rood Westlandia

Na rust is het spelbeeld grotendeels hetzelfde als daarvoor. Chabab weet haar overtal op het veld niet uit te buiten. En de grootste kansen zijn zelf voor de bezoekers. Toch valt na een aantal afstandsschoten de 1-0. Na een steekbal van Abdul op Mohamed Cherif kan laatstgenoemde een voorzet vanaf rechts geven, waar Ajnane de zestien is ingestormd en de bal links langs Edgar Leerdam weet te schuiven.

De goal brengt niet de rust bij de Amsterdammers die het eigenlijk zou moeten brengen. Het blijft onrustig spelers leveren ballen zomaar in bij de tegenstander en vooral achterin worden er duels verloren. De ploeg komt nog bijna met tien man te staan nadat Cherif -die al eerder een gele kaart had gekregen voor een schwalbe- zijn tegenstander langs de zijlijn een duw geeft. Tot ongenoegen van de bezoekers word hij door scheidsrechter Spinhoven gespaard.

2

De wedstrijd blijft spannend tot het einde vooral door de inzet die Westlandia op de mat legt. Op het scorebord veranderd er niets meer maar er lopen nog twee spelers van Westlandia tegen een gele kaart aan en één van Chabab.

Trainer  Alami Ahannach is tevreden over het resultaat dat zijn ploeg haalde. “We konden niet het spel spelen zoals we dat wilde. Maar mede door blessures van buitenspelers hoop ik deze fase door te komen in de 4-4-2. Het was duidelijk dat deze uitslag ook andersom had kunnen zijn, maar ik ben blij dat we gewonnen hebben.”

Verslag Casper Jansen
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)