Home / Algemeen / Chabab blijft ongeslagen in Vlissingen

Chabab blijft ongeslagen in Vlissingen

In de hoofdklasse is FC Chabab nog steeds zonder nederlaag. De ploeg van Alami Ahannach won in Zeeland met 1-4 van Vlissingen. Alle doelpunten vielen voor rust. Rahim Abdul maakte al weer zijn vijfde en zesde treffer van het seizoen. Chabab heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden.

Chabab is op doelsaldo nu koploper in de zondag Hoofdklasse, omdat Quick gelijk speelde tegen OFC (1-1). De Amsterdammers, die niet als favoriet aan de competitie begonnen, blijken dus wel een degelijk een ploeg om rekening mee te houden.

Op een zwaar veld (hoog gras) en een harde wind was het moeilijk voetballen in Vlissingen. Vanaf het begin had Chabab het betere van het spel en het was wachten op de eerste treffer. Die viel pas in de 24ste minuut toen Mohamed Cherif de bal in de korte hoek kon binnen tikken. Daarna gin het hard. Binnen het kwartier stond het 0-4.

Zes minuten na de openingstreffer mocht Ajnane vanaf elf meter aanleggen data Cherif was gevloerd. De aanvoerder faalde niet en bracht de stand op 0-2. In een tijdsbestek va vijf minuten zorgde Rahim Abdul met zijn vijfde en zesde treffer van het seizoen voor de 0-4.

Na rust was het tempo van Chabab een stuk minder. Vlissingen kon in de 77ste minuut nog wat terug doen door Raymond Wolf, maar meer kracht had de thuisploeg niet.

Teammanager en bestuurslid Patrick Koppenaal: “We hebben inderdaad een mooi start. Als we mee doen om een periodetitel zou ons seizoen al geslaagd zijn. Onze doelstelling ligt dit seizoen op een iets ander vlak en dat is onze accommodatie. We hebben tot 1 oktober om het geld bij elkaar te krijgen en dan zouden we kunnen verhuizen naar Sportpark Sloten. Ik denk dat we dt wel gaan halen.”