Chabab blijft ook tegen OFC zonder nederlaag, maar mist periodetitel

In de hoofdklasse is de derby tussen Chabab en OFC geëindigd in ene gelijkspel. Op Sportpark Riekerhaven werd het 1-1. Chabab mist daardoor de eerste periode en OFC verzuimt in te lopen op de koplopers.

Dat het 1-1 bleef was een wonder. Zeker gezien de eerste helft waar OFC domineerde. Al na vijf minuten had spits Chelton Linger twee keer kunnen scoren. Eerst werd zijn et zacht ingeschoten bal vanaf drie meter van de lijn gehaald en een paar minuten later zag hij zijn schot via ene been op de lat belanden. Chabab werd overrompelt en kwam er niet aan te pas. Ook een goed ingestudeerde corner eindige in een schot van Luciano Dompig dat over ging.

Goal Schaken

Pas na een kwartier werd Chabab voor het eerst gevaarlijk. Serginio Eijken zag zijn inzet gestopt worden door Koen Verhoeff, die de zieken doelman Rinaldo O’Niel meer dan uitstekend verving. OFC bleef sterker en zag voor de tweede keer een bal van de lijn gehaald worden. Nu was het de kopbal van Mike Brantjes die door Karsari werd weg gewerkt. Het doelpunt kwam uiteindelijk toch. Na 28 minuten schoot Gregory Schaken op aangeven van Linger de 0-1 verdiend binnen.

Linger

Pas in de slotfase van een aantrekkelijk eerste helft, beet Chabab pas echt van zich af. Eerste schoot Karsari van zo’n dertig snoeihard binnen, maar Verhoeff kreeg er zijn handen tegen aan en voorkwam de gelijkmaker. Maar niet voorlang. In de blessuretijd van de eerste helft brak Mohamed Ajnane door via de rechterkant en zijn voorzet werd door topscorer Rahim Abdul goed binnen gewerkt (1-1).

Na rust was een het spelbeeld, mede door het zware en moeilijk bespeelbare veld, een stuk minder. Kansen vielen er nauwelijks te noteren. Scheidsrechter Akkerman moest een paar keer de gele kaart trekken omdat het duel af en toe stevig was, maar overigens wel fair bleef. Er werd meer geschreeuwd dan dat er kansen waren.

Chabab-OFC hfd kl zo knvb 2 nov 2014 1-1 (1-1) (6 van 17)

Linger had zich vlak voor tijd tot matchwinnaar kunnen kronen, maar zijn kopbal van dicht bij werd door Dirven gekeerd. OFC-trainer Martin de Groot: “ De eerste helft was prima en speelden we goed, maar het koste veel kracht op het zware veld. Ik kan wel leven met een gelijkspel. Als we zo doorgaan zie ik het allemaal rooskleurig in.”

Chabab-OFC hfd kl zo knvb 2 nov 2014 1-1 (1-1) (3 van 17)

Zijn collega Alami Ahannach had bij winst de eerste periode gewonnen. Ahannach: “ Toen ik in de rust hoorde dat we bij winst de periode zouden grijpen heb ik dat wel even aan mijn spelers laten weten. Toch nam ik uiteindelijk genoegen met een punt en heb ik geen extra risico’s genomen om als nog de winst er uit te slepen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC