Chabab dendert door met periodetitel

Het is wel een heel mooi seizoen voor Chabab. Vandaag werd er met 3-2 gewonnen van kampioen ADO’20 en Chabab stelde hiermee de periodetitel veilig. Volgende week tegen Alphense Boys mag er zelfs verloren worden, de buit is al binnen. Hoe anders was het tijdens de winterstop, toen trainer Alami Ahannach werd binnen gehaald, omdat het niet goed ging met de club.

Vandaag besliste Chabab de wedstrijd in de eerste helft. Na drie minuten lag de bal er al in via Bilal Cheddadi. Tegenstander ADO’20 was net van de schrik bekomen toen de 2-0 er ook inging. Ditmaal uit een penalty, genomen door Leandro Resida, die zelf eerst werd neergelegd. ADO’20 kreeg wel wat kansjes uit corners en andere spelhervattingen. Chabab nam echter voor rust de beslissende voorsprong. Na een mooie combinatie kon Resida vanaf links zijn tweede scoren. 3-0.

In de tweede helft was het iets minder van Amsterdamse kant en kon ADO’20 weer terug komen in de wedstrijd. ADO’20 kreeg een penalty en daarna scoorde het ook nog uit een corner. Met 3-2 op het bord brak er een hectische fase aan. Chabab kon zich echter staande houden en kreeg tegen het einde van de wedstrijd zelf ook nog een paar kansjes. De eindstand 3-2 veranderde niet meer.

Chabab is hiermee zeker van de nacompetitie en trainer Ahannach is toch de wonderdokter dit jaar. De ploeg die niet draaide kreeg hij aan de praat en nu kunnen er ineens veel prijzen worden gepakt. Nu dus de periodetitel, op 17 mei speelt Chabab de bekerfinale en via de nacompetitie kan ook nog promotie worden afgedwongen. Ahannach blijft er nuchter onder.

Ahannach:’Als trainer en persoon wil ik altijd hogerop, maar of de club dat ook wil weet ik niet.’

Op de vraag of hij denkt dat zijn ploeg in de topklasse kan meekomen, antwoordt hij het volgende.

Ahannach:’In de topklasse heb ik in elke linie nog wel een versterking nodig, dan zou het moeten kunnen.’

Volgende week nog een belangeloze wedstrijd tegen Alphense Boys.

Ahannach:’Het zou best kunnen dat ik wat spelers rust geef met het oog op de bekerfinale. Een beker win je maar weinig in je carrière en we moeten er volledig voor gaan. We hebben met het bereiken van de finale al geschiedenis geschreven, maar de beker winnen zou helemaal fantastisch zijn.’