Chabab doet goede zaken

Topklasser FC Chabab heeft zich zelf een goede dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen Haaglandia met 1-3 te winnen. Door de zege zijn de Amsterdammers voor het eerste dit seizoen boven de rode streep gekomen. Die plaats is nu voor AFC.

Trainer Alami Ahannach: “ Dit was absoluut heel belangrijk.  AFC en Gemert verliezen dus we doen goede zaken. Al had ik liever gezien dat AFC en Hollandia gelijk hadden gespeeld. Maar goed je kan niet alles hebben. Ik ben in ieder geval heel blij.”

Chabab domineerde de gehele eerste helft. Het leverde echter maar een treffer op. Al na negen minuten was het Tarik Amarzagouio die een steekpass van Jam al Dibi goed afrondde. Ahannach: “ We hadden in de eerste helft echt nog zeker twee doelpunten moeten maken.”

Toen Zohair Chiddi negen minuten na rust, na wederom een goed opgezette aanval, de 2-0 maakte leek de wedstrijd gespeeld maar een ongelukkige handsbal van Virgil Spier in de zeventigste minuut leverde Haaglandia een strafschop op. El Abdallaoui werd geklopt en Haaglandia zette alles op alles om er nog minimaal een punt uit te halen.  Ahannach: “ Ze gingen zelfs met vier spitsen spelen. We kwamen wel even onder druk en dat was niet nodig geweest als we het gewoon eerder hadden afgemaakt.”

Pas vijf minuten voor tijd besliste Dibi de wedstrijd door 1-3 te maken. Chabab klimt door de zege naar de twaalfde plaats. Maandag speelt het thuis tegen HSC’21. Ahannach: “ Dan ben ik helemaal compleet. We hebben vandaag geen schorsingen of blessures opgelopen en Selmo Kurbegovic is dan ook weer terug. Wij zijn  er klaar voor.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de topklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC