Chabab dreigt met rechter

Topklasser FC Chabab heeft in een ‘open brief’ aan stadsdeel Nieuw West voorzitter Achmed Baâdoud laten weten dat het voor 1 april een oplossing wil voor de ontstane situatie met betrekking tot de accommodatie. Als dat niet lukt dan zal de club gerechtelijke stappen ondernemen.

Het huidige terrein van Chabab op Sportpark Riekerhaven is door de KNVB afgekeurd. De club vindt dat het stadsdeel in deze nalatig is geweest. De ‘ open brief’ die voorzitter Khalid Berdouni aan Baâdoud behelst bijna vier pagina’s.  Daarin beschrijft de club de situatie van de afgelopen jaren. Het refereert onder meer aan een onderzoek van Sportservice Noord Holland waarin de conclusie is dat Chabab op een adequate wijze moet worden gefaciliteerd. Het rapport van Sportservice werd in een later stadium door het Stadsdeel Nieuw West onderschreven en de aanbevelingen werden integraal overgenomen.

In 2010 keurde de KNVB de accommodatie van Chabab al af. Na enige verbouwingen aan de kantine en het gebruik maken van het KNVB veld kon er toch gevoetbald blijven worden. In de brief noemt Chabab het een sterfhuisconstructie. “Het is treurig om vast te moeten stellen dat FC Chabab nu alsnog vermalen dreigt te worden tussen het Stadsdeel enerzijds en de KNVB anderzijds. Beide roemen de instelling, ambitie en prestaties van de club, maar beide werken nu, bedoelt of onbedoeld, aan de ondergang van FC Chabab. “

chabab veld regen

De brief wordt afgesloten met de verwachtingen van Chabab van het stadsdeel. De club geeft drie opties. Welk plan er ook gekozen wordt, de club wil dat het voor 1 mei 2013 wordt vastgesteld. Alle plannen omvatten minimaal drie velden (waarvan eentje kunstgras met lichtinstallatie).

De voorkeur heeft een compleet nieuwe accommodatie op sportpark  Riekerhaven, Sloten, Spieringhorn of Eendracht. Ook in die volgorde van wenselijkheid. Om het plan te onderzoeken vraagt Chabab een subsidie van 15.000 euro. De nieuwbouw zou  moeten worden gerealiseerd op de ‘ een-derde-regeling’.

Voorkeur 2 is een sportveramelgebouw op Sportpark Sloten.  Dit werd eerder al door het voormalig Stadsdeel Slotervaart/Overtoomseveld voorgesteld. Chabab zal in deze constructie medehuurder worden

De laatste voorkeur is een samenwerking met een andere bestaande club op Sportpark Sloten (lees Blauw Wit) of Sportpark Spieringhorn (lees DWS). Chabab ziet echter pas iets in een dergelijke constructie als beide accommodaties  duurzaam door het stadsdeel worden gerenoveerd en worden voorzien van een lichtinstallatie en kunstgras. Chabab stelt echter een deadline aan deze constructie. Uiterlijk 1 maart wil men duidelijkheid of een samenwerking met Blauw Wit haalbaar is. Over de gesprekken met DWS is Chabab een stuk positiever dat ze verwachten nog dit jaar tot een samenwerking te kunnen komen. Belemmering is echter dat het complex van DWS erg verouderd (en door de KNVB afgekeurd) is.

Chabab voorzitter Khalid Berdouni
Chabab voorzitter Khalid Berdouni

Chabab sluit de brief af met de volgende passage: “ FC Chabab viert dit jaar haar 40 jarig bestaan als maatschappelijke organisatie en het 30 jarig bestaan als voetbalclub met een eigen licentie bij de KNVB. De Marokkaanse gemeenschap wil deze gelegenheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan. En natuurlijk zijn ook wij in voor een feestje. Vele duizenden vrijwilligers hebben door de jaren heen hun ziel en zaligheid gegeven voor wat toch de sportieve trots van de Marokkaanse gemeenschap is geworden. De club heeft het maximale bereikt in het voetbal en heeft in andere opzichten helaas een heel vervelend jaar achter de rug. Het getuigt van lef, inzet en harde arbeid dat de club toch zo ver is gekomen. Het is ondenkbaar dat de club na de viering van haar 6e lustrum de deuren mag sluiten. “

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)