Chabab druipt af na nieuwe nederlaag tegen VVSB

In de zondag Topklasse heeft Chabab wederom een nederlaag geleden. Op het kunstgrasveld van Blauw Wit won VVSB uit Noordwijkerhout met 0-2. De Amsterdammers wachten nu al vijf maanden op een overwinning. Handhaving in de Topklasse is inmiddels een enorme uitdaging geworden voor de ploeg van Alami Ahannach.

De ongeldig verklaarde gewonnen wedstrijd op 19 januari tegen HSC’21 (2-0) niet meegerekend, heeft Chabab sinds 22 september vorig jaar geen wedstrijd meer gewonnen. Op sportpark Sloten verloor de ploeg van trainer Alami Ahannach met 0-2 van VVSB. Daarmee bleef Chabab opnieuw van een overwinning verstoken en is nu vijf maanden zonder een overwinning wat Alami Ahannach voor grote zorgen stelt.

1

Ahannach: ,”Hier had niemand op gerekend. Ook ik niet. Deze nederlaag vraagt om een andere aanpak en wel zo snel mogelijk. We zullen ons moeten beraden wat we moeten doen. Er zijn nog twaalf finales te gaan en daarin zal alles gegeven moeten worden om van die vervelende laatste plaats af te komen. Het lijkt wel of momenteel alles tegenzit en dat wij geen goed meer kunnen doen’’.

2

Wat Alami Ahannach daarmee bedoelde werd al snel duidelijk. Hij keek vooral terug op de leiding van scheidsrechter Tunnissen die in zijn ogen nogal wat dubieuze beslissingen nam. Zoals ? ,,Ik vond vooral de strafschop voor VVSB aanvechtbaar. In zo’n geval kun je hem wel of niet geven. Ik vond het allemaal zwaar gestraft’’.  Op de vraag wat hij van de tweede goal vond was hij ook duidelijk. ,,In mijn ogen was het randje buitenspel vanuit mijn positie gezien’’. Dus geen buitenspel ?  ,,Ik dacht het wel. Hij laat doorspelen en krijg je zoals later blijkt al vroeg de genadeklap’’.

3

Daarmee had Alami Ahannach duidelijk zijn zegje gezegd. Alles zit tegen !  De vraag bleef dan ook of Chabab verdiend had verloren. ,,Nee,  ik vind van niet’’, was het antwoord. ,,We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en hebben ook zeker drie kansen gehad waaruit we hadden moeten scoren. Die gasten hebben in het begin geen bal geraakt en hadden wij het betere van het spel. Daarna hebben wij het initiatief uit handen gegeven en heeft VVSB onnodig veel balbezit gehad’’.

4

Alami Ahannach was duidelijk gefrusteerd over het verlies en schreef de nederlaag min of meer toe aan ,,individuele fouten. De meest simpele dingen gingen fout. Dit heeft ertoe geleid dat we opnieuw met een nederlaag genoegen moesten nemen. Jammer, want ook in de vorige wedstrijden waren wij zeker niet de mindere van onze tegenstander’’.

In een aardige eerste helft was het Koen Bosma die voor 0-1 zorgde vanaf elf meter en op slag van rust was het Vladimir Jozic die  de 0-2 op het scorebord zette. Na de rust heeft Chahab er alles aangedaan om de aansluitingstreffer te scoren. Zonder resultaat om dat VVSB achterin geen kansen weggaf en zelf een paar maal de kans kreeg om de score verder uit te bouwen.

Felixdaal

Invaller Geoffrey Verweij kreeg direct rood wegens het inkomen met twee benen op zijn tegenstander waarna Chabab met tien man verder moest. Er kwamen daarna geen echt uitgespeelde kansen meer voor de thuisclub ondanks een paar wissels. Op de vraag aan Alami Ahannach of hij al een beslissing had genomen om ook volgend jaar trainer van Chabab te zijn was hij duidelijk ,,Dat weet ik nog niet. Het hangt van een aantal factoren af. Het bestuur weet welke en daarop zal ik mijn beslissing baseren’’, daarbij een bedenkelijk gezicht trekkend.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Topklasse.

Verslag Freek Louis
Foto’s John Beckman

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)