Chabab en DWS gaan samenwerken!

Het was een bericht op Twitter vannacht van FC Chabab met de mededeling dat DWS en Chabab toch weer gaan werken aan een fusie. Het stadsdeel maakt de accomodatie van DWS geschikt voor het spelen van Topklasse wedstrijden. Het stadsdeel Nieuw West heeft het bericht bevestigd.

Het bericht meldt niet meer dan: “ Chabab speelt komend seizoen bij DWS. Stadsdeel maakt accomodatie geschikt voor topklasse. Beide clubs gaan werken aan fusie op termijn.”

Nadat vrijdagavond de de leden van DWS per stemming de fusie afwezen (op vijf stemmen) kwam de clubs er in een later stadium ook niet uit over een samenwerking. De verdeling van de kantine-inkomsten waren het struikelblok. Gisteren (dinsdag) werd er tot diep in de nacht gesproken met het stadsdeel Nieuw West. De uitkomst: Er komt toch een fusie en vanaf komend seizoen speelt Chabab op de velden van DWS.

De leden van DWS wezen vrijdagavond e fusie af
De leden van DWS wezen vrijdagavond e fusie af

Chabab voorzitter Berdouni: “We zijn er vannacht uitgekomen met bemiddeling van het stadsdeel. De 250.00 euro die klaar lag bij een fusie is van de baan. Ze zullen een minimal bedrag investeren om de accomodatie Topklasse waardig te maken. Dat zal niet veel zijn maar voorlopig voldoende. Van schuldsanering zal geen spraken zijn.”

Chabab voorzitter Khalid Berdouni vertrekt met zijn club toch naar DWS
Chabab voorzitter Khalid Berdouni vertrekt met zijn club toch naar DWS

De schulden aan het stadsdeel blijven dus bestaan. Ondanks dat de leden van DWS afgelopen vrijdag de fusie afwezen gaan beide clubs toch weer om de tafel om over een fusie te praten. Berdouni: “ In december gaan we een ledenvergadering houden en dan kijken we hoe we verder gaan richting een eventuele fusie. We werken ons stappenplan af en het stadsdeel zal bij het proces betrokken blijven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS