Chabab en HAV naar Marokko

Topklasser Chabab gaat van 2 tot en met 10 januari op trainingskamp naar Marokko en heeft Het Amsterdamsche Voetbal uitgenodigd om de reis mee te beleven. Uiteraard hebben wij deze uitnodiging geaccepteerd en zullen wij een verslag maken van deze bijzondere trip. Bijzonder omdat de populariteit van FC Chabab ver buiten onze landsgrenzen reikt. De overwegend Marokkaanse club wordt door velen in Marokko gezien als een van de hoogst spelende ploegen in Europa met Marokkaanse grondslag.

Chabab zal tijdens de trip een drietal oefenwedstrijden spelen tegen respectievelijk Ass, Radeej en Olympique Marrakech. Daarnaast zal er iedere dag worden getraind in voorbereiding op de tweede seizoenshelft waarin Chabab zich veilig moet zien te spelen in de Topklasse. Dat zou mooi zijn in het jubileumjaar voor Chabab. De in 1983 opgerichte club viert in 2013 haar 30-jarige bestaan. In deze drie decennia is er een hoop gebeurd binnen de club. Waar het allemaal begon met de mededeling in 1983 dat de club niet met de reguliere KNVB competitie mocht meedoen, maar werd doorverwezen naar de gastarbeiderscompetitie, is het nu dus een debuterende topklasser. De niet onomstreden club van voorzitter Khalid Berdouni probeert zich een vaste plaats te verwerven in de top van het amateurvoetbal. Dat dit moeizaam verloopt blijkt wel uit het feit dat een passende accommodatie nog steeds niet is gevonden. Maar ook intern lijkt er een hoop te gebeuren. Na het afstand nemen van een omstreden sponsor probeert de club schoon schip te maken met transparantie, gedragsregels en een positieve uitstraling naar de maatschappij. Het trainingskamp is een mooie gelegenheid om dit eens uitgebreid met de voorzitter te gaan bespreken.

Waar mogelijk zal Het Amsterdamsche Voetbal u op de hoogte houden van het wel en wee van FC Chabab tijdens de trip. Na afloop zal er een gefilmd reisverslag verschijnen op onze site. FC Chabab hoopt klaar te zijn voor het hervatten van de competitie op 13 januari, als de ploeg thuis aantreedt tegen FC Lienden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)