Chabab en Riekerhaven

Zoals bekend stelt de KNVB dat Sportpark Riekerhaven onvoldoende is voor het spelen van wedstrijden in de Topklasse.

Terwijl Chabab enerzijds in een briefwisseling met de KNVB poogt specifieke criteria voor goedkeuring van het Riekerhaven-complex te verkrijgen, probeert de nieuwe Topklasser anderzijds haar relatie met de Gemeente Amsterdam te verbeteren.

De club heeft deze week een onderhoud gehad met wethouder Sport, Ronald Mauer van het stadsdeel Nieuw-West. Mauer is inmiddels de derde stadsdeelwethouder die het Gemeentelijke hoofdpijndossier “Chabab en Riekerhaven” moet oplossen. De Gemeente kan echter niet helpen zolang het integriteitsonderzoek naar Chabab niet is afgerond.

Om deze belemmering weg te nemen neemt Chabab initiatief: In een bevestigende brief na het overleg naar de Gemeente neemt Chabab duidelijk afstand van haar voormalig sponsor. Om elke schijn van verdere financiële verstrengeling met de voormalig shirtsponsor te ontkrachten heeft Chabab aangeboden om de jaarrekeningen te laten beoordelen door een registeraccountant. Indien de belemmering kan worden weggenomen zou Chabab samen met de Gemeente kunnen optrekken richting KNVB voor een tijdelijk oplossing.

Mocht de KNVB de door Chabab gevraagde specifieke criteria willen aangeven, dan zou Chabab samen met het Stadsdeel, het complex Riekerhaven alsnog aan de KNVB-wensen kunnen aanpassen.Voor het voldoen aan de KNVB -criteria zou ook het gebruik mogen maken van het KNVB districtskantoor een deel van de oplossing kunnen zijn.

Chabab wil haar wedstrijden in ieder geval tot de winterstop op Riekerhaven kunnen blijven spelen. De alternatieven DWS en Blauw Wit zijn om verschillende redenen op dit moment niet haalbaar gebleken. Het is voor Chabab nu wachten op de volgende stappen van de Gemeente en de KNVB.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS