Chabab finalist districtsbeker

Zondag hoofdklasser Chabab heeft zich geplaatst voor de finale van het KNVB  districtsbekertoernooi West 1. In de halve finale bleef  Chabab zonder al teveel inspanning AFC met 3-0 de baas. Een uitslag die recht doet aan de krachtsverhouding tussen beide ploegen. Bij AFC ontbraken maar liefst zeven basisspelers die geschorst of geblesseerd waren. Chabab daarentegen kon nagenoeg compleet aan de start verschijnen en moest de ploeg op twee plaatsen wijzigen in verband met blessures en een schorsing. Op een zeer slecht KNVB veld op sportpark Riekerhaven hebben beide ploegen geprobeerd er een aardig schouwspel van te maken. Het bleef bij proberen want in sommige fases van de wedstrijd was het ronduit een slechte vertoning. Veel balverlies, slechtte passes, mislukte combinaties en een aantal overtredingen die van een stevig portie onmacht getuigden.

Beste spelers aan Chabab zijde waren Jamel Dibi en Leandro Resida. Vooral Resida was in de tweede helft een ware plaag voor de AFC defensie en stond aan de basis van twee prima assists waaruit gescoord werd. Bij AFC moest het vooral komen van Joost Heij en en Ron van Es die weinig in de melk te brokkelen hadden tegen de stugge defensie van Chabab. De eerste helft ging nagenoeg gelijk op met kansen over en weer. De beste mogelijkheden waren voor Chabab waar Chevello de Rijp en Bilal Ched-Dadi geen raad mee wisten. Kort voor rust was het toch uiteindelijk Dibi die zijn ploeg met hulp van de AFC keeper op een 1-0 voorsprong kon zetten. Gezien het spelbeeld van deze helft verdiend.

In de tweede helft heeft Chabab het beste van het spel gehad. Beter dan in het eerste deel van de wedstrijd loerde men op de counter en was de lange bal een gevreesd wapen om AFC op de pijnbank te leggen. Het begon met twee kansen voor Dibi en Irving de Rijp en aan de andere kant voor Arsenio Dihalu die van dichtbij miste. Met nog een kwartier te spelen was het Chevello de Rijp die een schitterende actie van Resida fraai kon afronden:2-0. Vanaf dat moment was het een gelopen koers voor de thuisclub dat een stuk makkelijker ging voetballen. Het was wachten op de allesbeslissende treffer die kort voor het einde werd gescoord door wisselspeler Mohammed Talhi die een actie van Dibi waar de hele AFC werd uitgespeeld fraai kon bekronen met een treffer: 3-0. Arbiter Benlamkaddam die goed leidde floot een paar minuten later de wedstrijd de geschiedenisboeken in en kon AFC opnieuw niet winnen van Chabab dat het in de finale moet opnemen tegen het uit de topklasse van het zaterdagvoetbal gedegradeerde Montfoort. De finale die gespeeld wordt op donderdag 17 mei op het veld van FC Breukelen.

Later op de avond volgt er een samenvatting van de wedstrijd tussen Chabab en AFC op onze site, met unieke beelden.

Verslaggever: Freek Louis

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC