Chabab geeft juridische strijd tegen KNVB nog niet op

Chabab geeft haar strijd tegen de KNVB nog niet op. De club is er nog steeds van overtuigd dat het niets fout heeft gedaan in de wedstrijd tegen HSC’21 op 19 januari. Gisteren (25 maart) schreef de advocaat van de club, Xander Sijmons, een brief naar de KNVB. In de brief wordt onder andere verwezen naar de termijnoverschrijding van het indienen van het beroep van HSC ’21 en de “ongerechtige” speler Gino Felixdaal. Met deze argumenten wil Chabab de KNVB overtuigen de wedstrijd niet over te laten spelen. Het Amsterdamsche Voetbal kreeg inzage in de brief die Sijmons namens Chabab schreef.

Foto John Beckman: Chabab HSC'21 eindigde op 19 januari in 2-0
Foto John Beckman: Chabab HSC’21 eindigde op 19 januari in 2-0

Sijmons begint zijn pleidooi met het argument dat de door HSC ’21 geschreven brief te laat bij de KNVB ontvangen is. Er staat namelijk een standaard deadline vastgesteld bij de KNVB voor wanneer een club in beroep kan gaan. Deze deadline is altijd zes werkdagen waarvan de telling begint op de eerste werkdag na, in dit geval, de wedstrijd Chabab – HSC ’21 (19 januari 2014). Als je de regels van de KNVB toepast, zou de brief voor of op de 25e ontvangen moeten zijn door de KNVB. Nu heeft de KNVB inderdaad een brief van HSC ’21 ontvangen, maar is deze één dag te laat aangekomen. De KNVB heeft namelijk laten weten dat ze de brief op 26 januari hebben ontvangen.

Advocaat Xander Sijmons
Advocaat Xander Sijmons

Naast de termijnoverschrijding zegt Chabab ook niet goed geïnformeerd te zijn door de KNVB. Zoals ook in vorige interviews met onder andere Patrick Koppenaal vermeld is, heeft Chabab meerdere keren bij de KNVB gecontroleerd of Felixdaal speelgerechtigd was. Felixdaal werd op 7 januari vrijgesproken door de tuchtcommissie van zijn directe rode kaart. Wegens de vrijspraak heeft Chabab voor de zekerheid voor de wedstrijd tegen HSC ’21 nog met de KNVB contact gehad of Felixdaal speelgerechtigd was. De KNVB heeft toen laten weten dat Felixdaal speelgerechtigd was. Ook heeft Chabab op 31 januari een email ontvangen waarin bevestigd wordt dat Felixdaal geluk heeft gehad dat de uitspraak voor de wedstrijd met HSC ’21 gedaan is. Dit wijst er op dat Felixdaal gewoon mocht spelen tegen HSC ’21.

Foto John Beckman: Aanstaande zondag staat het duel wederom op het programma
Foto John Beckman: Aanstaande zondag staat het duel voorlopig nog op het programma

Al met al is Chabab nog niet klaar met de KNVB. Door middel van deze brief hoopt Chabab nog voor dit weekend er uit te komen met de KNVB. Aankomende zondag staat het overspelen van de wedstrijd tegen HSC ’21 namelijk op het programma. Mocht Chabab de zaak winnen dan betekent dit dat ze één plaats op de ranglijst stijgen. Ook komen ze dan op nog maar vier punten te staan van een nacompetitie plaats. Hierdoor zou de kans een stuk groter worden dat ze handhaving nog kunnen realiseren dit seizoen.

Verslag Rob Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)