Chabab grijpt laatste strohalm met overwinning op Lienden

In de Topklasse heeft Chabab weer een beetje uitzicht op  handhaving. De ploeg van Alami Ahannach won met 1-3 bij FC Lienden. Daarmee is de laatste plaats nog niet verlaten, maar de achterstand, met een wedstrijd minder gespeeld, op een nacompetitie plaats bedraagt nog maar zeven punten.

Met Geoffrey Verweij weer terug van schorsing en Billy Kaabah en Virgil Spier ook weer terug in de basis, begon Chabab met een goed gevoel aan het treffen tegen de middenmoter.

In het eerste half uur vielen er weinig kansen te noteren. Van Eem (Lienden) en Melvin Grootfaam kregen de beste mogelijkheden. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg het publiek eindelijk eens wat actie te zien. Eerst was het Uiterloo die Lienden op voorsprong kon zetten, maar het was uiteindelijk Chabab dat scoorde. Melvin Grootfaam zorgde in de 39ste minuut voor de verdiende 0-1.  Direct na de treffer van de Amsterdammer werd een treffer van Uiterloo afgekeurd.

Foto Lienden

Zes minuten na rust werd er ook een doelpunt van Chabab afgekeurd, al was het voor iedereen onduidelijk waarom deze werd geannuleerd.  Een kwartier na rust werd de score wel verdubbeld. Bilal El Yacoubi was het eindstation van een goede aanval (0-2). Invaller Mohames Ajnane zorgde in de tachtigste minuut voor de bevrijdende 0-3. Het werd uiteindelijke 1-3 (doelpunt Uiterloo), maar de zege kwam nimmer meer in gevaar.

Het duel eindigde nog wel met tien tegen te omdat zowel invaller Matze (De Linksback keerde na lange tijd geblesseerd te zijn geweest als invaller weer terug op het veld) en Dua (Lienden) konden met twee gele kaarten vetrekken. In totaal vielen  er maar liefst tien gele kaarten. Voor Lienden levert dat in ieder geval de nodige schorsingen op.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.