Foto website Hollandia/Fred Homan

Chabab heeft de smaak te pakken

FC Chabab heeft de stijgende lijn van vorige week door kunnen zetten. De Amsterdammers versloegen toen Gemert en wisten vandaag in eigen huis met 1-0 te winnen van Hollandia. De ploeg heeft het puntenverschil op een nacompetitie plek verkleind  tot drie punten.

Op Sportpark Riekerhaven  was Chabab de betere ploeg. Ondanks dat was het Hollandia dat de eerste kans kreeg. De bal werd te zacht teruggespeeld naar doelman Youssef El Abdelloui en het was Kalvin Robert die daar bijna van profiteerde.

Vervolgens kwam Chabab in zijn spel. Een mooie steekpass van Frank Wiafe op Chelton Linger die helemaal vrij stond. De spits nam de bal mee het strafschopgebied in, maar wachtte te lang met schieten en werd uiteindelijk onderschept door Jordy Piek.

Niet veel later kwam de bal terecht bij Gregory Schaken die open draait en de bal kapte waardoor hij vrij kwam. Een prima schot richting de linkerkruising maar Hollandia doelman Terry Bosma kon er nog net bij.

In de tweede helft kreeg de wedstrijd in de 57e minuut eindelijk een hoogtepunt. Beide ploegen speelden matig, maar uiteindelijk was het Chabab dat verdiend op voorsprong kwam. Wiafe speelt een man uit en creëert ruimte voor een schot. Zijn schot vliegt vanaf een meter of vijftien zo de linkerkruising in.. De ontlading bij Chabab is groot.

Verder is de tweede helft vrij saai. Met vooral kleine kansjes die door beide ploegen niet goed uitgespeeld worden. Hollandia komt in de 87e minuut via Kalvin Robert nog dicht bij een goal maar El Abdelloui voorkomt een treffer door de bal weg te stompen.

De drie punten blijven in Amsterdam en zo komt Chabab op een totaal van elf punten. Volgende week spelen de Amsterdammers in Heemskerk tegen ADO’20.  Een nieuwe zege zou de ploeg van Alami Ahannach nog verder in het zadel helpen.

Verslag Melanie Stuije
Foto: website Hollandia/Fred Homan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)