Chabab helpt WKE aan zege

Topklasser Chabab heft haar derde nederlaag van het seizoen geleden. In Emmen werd met 3-1 verloren van koploper WKE.  Woonwagen Kamp Emmen heeft na vijf wedstrijden de volle vijftien punten. Chabab, dat nog een wedstrijd te goed heeft, heeft drie punten.

Ook in Emmen was het warm en dat zorgde er voor dat de wedstrijd in eerste instantie niet echt op gang wilde komen. Het was dan ook uit het niets dat de thuisploeg op voorsprong kwam. In de 20ste minuut zag linksback Danny Holland van de thuisploeg niemand voor het doel staan toen hij een voorzet wilde geven.  Hij besloot toen te schieten omdat doelman El Abdellaoui te ver voor zijn goal stond; 1-0. Chabab kreeg daarna een kans omdat ook de WKE doelman niet op stond te letten maar de keeper kwam met de schrik vrij. Diederik Bangma makate zijn fout in de eerste helft meer dan goed. Tot twee keer toe hield hioj Jamal Dibi, die alleen op hem afkwam, van het scoren af.

Ook in de tweede helft had Chabab lange tijd het overwicht tegen de koploper. In de 63ste minuut was het eindelijk raak voor de Amsterdammers toen Rachid Moamedi die raak schoot. Hij kopte een voorzet eerst op de paal maar was attent om de rebound in te tikken. Chabab wilde meer en ging op zoek naar de winst.

Het was aan Chabab-verdediger Mohamed Moudou te danken dat de thuisploeg weer op voorsprong kwam. Uit een geheel ongevaarlijk situatie speelde hehij de bal te zacht terug op zijn doelman. Grot zat er tussen en zorgde voor de 2-1. Het verzet van Chabab was gebroken en Anton Jongsma, na een combinatie met Dennis Loer, zorgde voor de 3-1. Chabab endigde het duel nog met tien man omdat Dibi geblesseerd uit viel en Alami Ahannach al drie keer gewisseld had.