Ahannach en Koppenaal samen op de bank bij Chabab

Chabab houdt ongeslagen status in stand tegen VOC

Chabab is nog altijd ongeslagen in de Hoofdklasse. De ploeg van Alami Ahannach was op bezoek in Rotterdam met 2-3 te sterk voor VOC. Rahim Abdul was met twee treffers belangrijk voor de Amsterdammers, die met elf punten uit vijf wedstrijden op een tweede plaats staan.

Chabab kwam na een half uur op voorsprong door een strafschop. Een handsbal werd bestraft, waardoor Rahim Adbul de gasten op een 0-1 voorsprong zette. Op slag van rust kwam VOC alsnog op gelijke hoogte, toen Dave van der Steen in de blessuretijd van de eerste helft de Rotterdammers op 1-1 naast Chabab bracht. Ahannach: “Dat was niet fijn, vlak voor rust nog een tegentreffer krijgen. Toch hebben we ons in de tweede helft goed hersteld en zijn gewoon blijven voetballen.”

Na een klein uur spelen zette Rahim Abdul Chabab weer op voorsprong (1-2). Een kwartier voor tijd gooide Mohammed Sherriff met de 1-3 de wedstrijd in het slot. VOC deed in de laatste minuut nog wat terug via Robbert Stout (2-3), maar de overwinning kwam voor Chabab niet meer in gevaar.

Alami Ahannach maakte zich geen zorgen dat Chabab punten zou laten liggen in Rotterdam. “Na de 3-1 wisten we dat die aansluitingstreffer in de lucht zou hangen omdat VOC meer risico gingen nemen. De ruimte die zij weggegaven konden wij gebruik van maken met onze tegenaanvallen. Uiteindelijk hebben we hier meer dan verdiend gewonnen, we waren vanmiddag duidelijk de betere ploeg. En het is lekker om nog altijd ongeslagen te zijn.”

Foto boven: Archieffoto Chabab-trainer Alami Ahannach (midden)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)