Chabab – HSC’21 (2-0) ongeldig verklaard door KNVB

De wedstrijd in de Topklasse tussen FC Chabab en HSC’21 op zondag 19 januari is door de KNVB ongeldig verklaard en moet worden overgespeeld.  Dit omdat Chabab in de 74ste minuut Gino Felixdaal inbracht en die zou niet speelgerechtigd zijn. Chabab won de wedstrijd met 2-0. Patrick Koppenaal laat namens Chabab weten dat de club toestemming had van de KNVB om Felixdaal op te stellen.

UPDATE: Chabab stapt naar de rechter. Lees hier meer!

Felixdaal kreeg op 15 december ten onrechte de rode kaart van scheidsrechter Van Dongen in het duel tegen Juliana’31. Op de TV beelden is duidelijk te zien dat niet Felixdaal maar Brahim Attalj de overtreding maakt. Naar aanleiding van de beelden werd Felixdaal op 7 januari door de KNVB vrijgesproken van zijn vier wedstrijden schorsing.

HSC’21 tekende beroep aan tegen de geldigheid van het meespelen van Felixdaal en kijkt door de KNVB in het gelijk gesteld. In de uitspraak van de KNVB, die vandaag naar buiten kwam, staat ondermeer het volgende te lezen:

‘In het reglement van de KNVB Wedstrijden Amateurvoetbal staat dat een speler die een rode kaart heeft ontvangen niet speelgerechtigd is in de eerstvolgende bindende wedstrijd.  Felixdaal heeft op 15 december 2013 een rode kaart ontvangen. Hij was derhalve niet gerechtigd om deel te nemen aan de wedstrijd van Chabab tegen HSC’21, zulks ongeacht de uitspraak van de tuchtcommissie in dit verband (vrijspraak of veroordeling).

Het bestuur amateurvoetbal heeft op basis van het wedstrijdformulier geconstateerd dat de speler Felixdaal in de 74ste minuut is ingevallen en derhalve heeft deelgenomen aan de wedstrijd.

Het bestuur amateurvoetbal verklaart, naar aanleiding van bovenstaande en op basis van het bepaalde artikel dat de wedstrijd Chabab – HSC’21 ongeldig is verklaard  en besluit tot het opnieuw vaststellen van de wedstrijd.

Het ongeldig verklaren van de wedstrijd en het opnieuw vaststellen is onherroepelijk en hiertegen staat geen beroep open.’

FC Chabab-HSC (61) media

ChababsTeammanager Patrick Koppenaal laat vanuit Marokko weten nog niet op de hoogte te zijn van deze beslissing. Koppenaal: “ De KNVB heb ik voor de wedstrijd gevraagd of Felixdaal mocht spelen. Zij (Timo Reekers, red,) beantwoorde daarop bevestigend. Ook na afloop van de wedstrijd heb ik dat nogmaals bevestigd gekregen. Dat er nu ineens een uitspraak is, terwijl ze mij wel gezegd hebben dat er nog een tuchtzaak komt, vind ik vreemd. Ook in sportlink (het digitale programma van de KNVB, red.) stond niet dat Felxidaal niet mocht spelen. Ik heb het zelf nog niet gelezen omdat ik in Marokko ben. Maar zodra ik het gelezen heb kom ik er zeker op terug want dit kan echt niet.”

De uitslag is door de KNVB nog niet uit de stand gehaald. Wij hebben de wedstrijd dus ook nog niet verwijderd uit onze uitslagen.

Foto Wim Busschers: Chabab-HSC’21 op 19 januari

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)