Chabab knokt zich terug en pakt een punt bij Haaglandia

Topklasser FC Chabab heeft een punt over gehouden aan de uitwedstrijd tegen Haaglandia. Het was het eerste punt in een uitwedstrijd dit seizoen. De Amsterdammers maakte met tien man een 2-0 achterstand goed.

Assistent-trainer Patrick Koppenaal, Ahannach was aan het coachen bij Telstar, heeft in ieder geval een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd. Koppenaal: “Als je met tien man speelt en bij rust tegen een 2-0 achterstand aan kijkt moet ik wel tevreden zijn al hadden we de wedstrijd ook nog kunnen winnen.”

Na 25 minuten zet Amrani de ploeg uit Rijswijk op voorsprong en toen Melvin Grootfaam acht minuten later zijn tweede gele kaart kreeg leek het voor Chabab een zware middag te worden. Zeker toen op slag van rust Andre Thiebo er ook nog 2-0 van maakte.

Koppenaal: “Het was natuurlijk niet slim van Melvin (Grootfaam, red.). Zijn eerste gele kaart kreeg hij omdat hij voor de bal ging staan toen Haaglandia een vrije trap wilde nemen en zijn tweede kaart was vanwege pootje haken. Niet echt een zware overtreding maar als je al geel hebt is dat niet handig.”

BZR0W26IYAANKMx.jpg-large

Een rode kaart voor Haaglandia, een aanslag van Patrick Batist op Mohamed Moudou, zorgde dat beide ploegen met tien man speelden. Chabab profiteerde direct. Eerst was het Jamal Dibi die in de 67ste minuut vanaf elf meter raak schoot en vijf minuten later scoorde El Yacoubi de gelijkmaker (2-2).

Koppenaal: “ Haaglandia zat er fysiek en conditioneel door heen maar helaas hebben we geen derde goal kunnen maken. Toch ben ik erg tevreden met dit punt want als je bij rust met tien man tegen een 2-0 achterstand aan kijkt mag je  niet klagen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)