martin van zurk

Chabab krijgt te weinig met gelijkspel tegen JOS

In de zondag hoofdklasse eindigde de derby tussen Chabab en JOS Watergraafsmeer in ene gelijkspel. Op sportpark Riekerhaven werd het 1-1. Beide teams blijven zo ongeslagen. De doelpunten kwamen op naam van Maurice Renger (JOS) en Mohamed Ajane (Chabab).

Chabab boekte vorige week een 2-5 winst bij het zwakke Haaglandia en JOS maakte haar rentree in de hoofdklasse met een gelijkspel tegen AFC’34. In de derby konden de ploegen eens echt zien hoe ze er voorstaan. Het werd uiteindelijk 1-1 in een wedstrijd waar Chabab iets meer de bovenliggende partij was.

14092014 Chabab  Jos Bossman

JOS Watergraafsmeer was de eerste helft aanvallend goed bezig en dwong keeper Raymond Dirven vaak tot het uiterste te gaan. Alex de Bruijne raakte onder andere met zijn kopbal de lat. Het was JOS Watergraafsmeer dat met snelle uitvallen de wedstrijd redelijk onder controle had, maar Chabab had via topscorer Rahim Abdul twee 100% kansen. Hiervan ging er èèn naast en werd de ander door keeper Mitchel Dijkstra met de voet gestopt. Toch kwam JOS Watergraafsmeer twee minuten voor de rust op voorsprong uit een vrije trap van Maurice Renger. Hij krulde de bal prachtig in de rechter kruising en liet keeper Raymond Dirven kansloos.

Na rust ontstond een totaal ander spelbeeld: Chabab pakte het initiatief en gaf het niet meer uit handen. Aanvoerder bij Chabab Mohamed Ajane stuurde Rahmin Abdul met een steekbal het strafschopgebied in van JOS Watergraafsmeer en hij werd onreglementair gestuit door Alex de Bruijne. De strafschop werd benut  door Ajnane en zo stond het na 51 minuten weer gelijk (1-1).

14092014 Chabab Jos Van t Schip

Chabab had daarna het beste van het spel en JOS Watergraafsmeer beperkte zich tot verdedigen. De ploeg kwam er met een aantal spaarzame counters uit en had daar bijna succes mee. Met name Richmond Bossman kreeg een uitstekende kans, maar zijn schot ging net over. Ook aanvoerder Maurice Renger kreeg een goede mogelijkheid, maar ook zijn schot ging net over het doel. De beste kansen waren toch voor Chabab, alleen gingen ook zij slordig om met de geboden kansen. Chabab kwam nog dichtbij een goal met een schot op de lat.