Achiles'29 Chabab

Chabab krijgt te weinig tegen koploper

Chabab heeft in de topklasse niet voor een stunt kunnen zorgden. In Groesbeek werd er in de slotfase verloren (2-1) van koploper Achilles’29. Chabab werd dus niet beloond voor haar goede spel en blijft dus op de voorlaatste plaats staan. Het Amsterdamse doelpunt werd gemaakt door Chelton Linger.

Trainer Alami Ahannach: “We hebben onze zelf te kort gedaan. We wisten dat het lastig zou worden maar uiteindelijk hebben we gewoon, minimaal, een gelijkspel weg gegeven. We waren verreweg de bovenliggende partij.”

Met die gedachte begint Chabab dus aan de lange reis terug naar Amsterdam. Zoals wel vaker dit seizoen creëerde Chabab voldoende kansen maar kon het weer niet, of in ieder geval niet genoeg, tot scoren komen. Ahannach: “Ik ben dan ook zwaar teleurgesteld omdat we gewoon echt het overwicht hadden. Dit is echt ongelofelijk. We missen gewoon dat beetje geluk op dit moment.”

Achilles’29 had dus weinig in te brengen en Chabab ontbreekt het aan scorend vermogen. Dat het 0-0 bij rust stond was dan ook niet zo verrassend. Iets meer dan een kwartier voor tijd was het Achilles, het geluk van de koploper?, dat op voorsprong kwam. Een corner van Scholten viel op de onderarm van doelman Abellaoui in het eigen doel. Een zeer ongelukkig moment.

Op de gelijkmaker of de kansen daar op moest Chabab zeventien minuten wachten. Niet omdat het niet goed voetbalde maar omdat de grensrechter met een hamstring blessure niet verder kon. Na enig oponthoud werd er iemand gevonden die zijn taken over kon nemen. Het spelbeeld veranderde echter niet. Toch was het weer Achilles dat scoorde. Een vrije trap van oud AFC-er Michael Lanting werd door Thijs Hendriks binnengewerkt.

In de resterende minuten zette Chabab nog alles op alles. Kansen kreeg het nog genoeg maar verder dan een treffer van Chelton Linger kwam het niet. Volgende week sluit Chabab het eerste deel van het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Lienden.