Home / Algemeen / Chabab laat zege liggen in Heemskerk

Chabab laat zege liggen in Heemskerk

Topklasse FC Chabab is tegen ADO’20 niet verder gekomen dan een gelijkspel. In Heemskerk werd het 1-1.  Jamal Dibi zorgde na rust voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Ibrahim El Ahmadi liet twee grote kansen liggen om de Chabab de winst te bezorgen.

Zonder de geschorste Melvin Grootfaam stond Chabab in het begin van het duel flink onder druk. Een schot van Jeffrey Klijbroek net niet worden verlengd zodat de bal nog net van de doellijn kon worden gehaald.

Daarna had Chabab de overhand.  Eerst was het Jamal Dibi die dicht bij een treffer was maar de grootste mogelijkheden waren voor Ibrahim El Ahmadi. Tot twee keer toe schoot hij in zeer kansrijke positie over de bal heen.

Foto John Beckman: Ibrahim El Ahmadi
Foto John Beckman: Ibrahim El Ahmadi

Vlak voor rust was het toch ADO’20 dat op voorsprong kwam. Het voorbereidende werk was van Revelino Denswil, waarna de pas 18-jarige debutant Mario Lomis de 1-0 maakte.

Vier minuten na de hervatting was het al weer gelijk. Jamal Dibi maakte de 1-1. Het was zijn zesde treffer van het seizoen. ADO’20 speelde het laatste kwartier nog met tien man omdat Clive Keus van scheidsrechter ten Horn zijn tweede gele kaart kreeg wegens opzettelijk hands. Ten Horn had een drukke middag want hij deelde maar liefst elf gele kaarten uit waarvan dus twee voor Keus. Bij Chabab kreeg Mouad Benchekh, Nourdin Dibi, Geoffrey Verweij, Jordi Chris en Brahim Ataalj de gele kaart.

In de resterende tijd wist Chabab niet te profiteren van de numerieke meerderheid. Ahannach: “ We hadden drie punten mee naar Amsterdam moeten nemen. We hebben verzuimd om te winnen.”

Chabab staat na vijftien duels op dertiende plaats met dertien punten. Zondag begint het aan de eerste return wedstrijd. In Malden is Juliana’31 de tegenstander. De thuiswedstrijd werd ruim gewonnen.

Send this to a friend