Chabab HSC'21

Chabab laat zege liggen

Chabab is er niet in geslaagd om HSC’21 een nederlaag toe te brengen. Op sportpark Riekerhaven werd het 1-1. Chabab, dat zaterdag won van Haaglandia, blijft daardoor AFC voor op de ranglijst. Het enige Amsterdamse doelpunt kwam op naam van Jamal Dibi.

Kansen kregen de Amsterdammers voldoenden om de drie punten in eigen huis te houden. Virgil Spier is in de openingsfase al dicht bij een treffer. Gregory Schaken kan oog in oog met doelman Koetsier niet scoren. Moamehdi schiet van dichtbij tegen de keeper aan en ook Zohair Chidi kan van een paar meter oog in oog met Koetsier niet scoren. Kansen genoeg dus voor Chabab dat vandaag gecoacht werd door Patrick Koppenaal omdat Alami Ahannach met Telstar mee moest.

01042013 CHAHSC 3

In de tweede helft is HSC’21, dat nog geen kans had gehad, dat de score opent. Uit een voorzet van Cunyt Avsar is het Mirko Weustink die verwoestend uithaalt en de bal in een keer snoeihard achter Abdallaoui schiet (0-1). Een onterechte voorsprong voor de bezoekers maar twintig minuten voor tijd schiet Jamal Dibi, uit een vrijetrap, de verdiende gelijkmaker binnen.

Weustink is nog in de buurt van de 1-2 maar Chabab krijgt de beste kansen. Selmo Kurbegovic schiet eerst te slap in en daarna hoog over maar vlak voor tijd is hij wel bijna trefzeker. Vanaf een meter of vijf raakt hij hard de lat. Het was de grootste kans op de zege.

Foto John Beckman: Virigil Spier toornt boven iedereen uit
Foto John Beckman: Virigil Spier toornt boven iedereen uit

Door het gelijkspel blijft Chabab op de dertiende plaats, een nacompetitie plaats. Het heeft een punt meer dan AFC een evenveel punten dan Hollandia maar dat speelde wel een wedstrijd minder.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de pagina van de topklasse.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC