Chabab lijdt kansloze nederlaag tegen Be Quick , hoofdklasse nu wel heel dicht bij

 

Ze zeggen wel eens ‘Waar een wil is, is een weg’ maar bij Chabab ontbrak het aan beiden. Geen wil om te winnen en men was volledig de weg kwijt tegen Be Quick waardoor er na afloop van het Topklasse duel een stevige uitslag op het scorebord stond: 0-4.

Door deze nederlaag blijft Chabab laatste in de topklasse bij de zondagamateurs en wordt de kans op handhaving met de week kleiner. Bij een overwinning had de ploeg van trainer Alami Ahanach nog goede zaken kunnen doen voor wat betreft een kans op de PD plaats, wat recht geeft op het spelen van promotie-degradatiewedstrijden in de na-competitie.

JBE_8087

 

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg plus de ongeldig verklaarde wedstrijd tegen HSC’21 is trainer Alami Ahanach pessimistischer dan ooit. ,,Ik had nooit gedacht dat we na vandaag zo in de problemen zouden komen. Onvoorstelbaar omdat we vorige week een prima wedstrijden hebben gespeeld. Vandaag leek het helemaal nergens op. Onbegrijpelijk gewoon dat we geen moment in de wedstrijd zijn geweest en al na negen minuten op achterstand kwamen’’.

JBE_8132
Alami Ahanach was zichtbaar aangeslagen. Er kon dan ook geen lachje en goed woord vanaf. Hij was alleen maar boos en verdrietig dat zijn ploeg geen vuist kon maken tegen Be Quick dat alles opzij zette voor een goed resultaat. ,,Wij hebben verzuimd om te knokken en te vechten voor onze kansen. Niks geen strijdlust in tegenstelling tot Be Quick dat volop geprofiteerd heeft van onze zwakke momenten. Waar ik vooral boos over ben is dat wij onze afspraken niet zijn nagekomen. We beloven van alles voor de wedstrijd en komen niets na. Als we op deze manier zo doorgaan worden de kansen steeds kleiner om in de topklasse te blijven’’, reageerde Alami Ahanach zijn teleurstelling af. Dus dan de handdoek maar in de ring ? ,,Van ze lang zal ze leven niet ! Zolang er nog niets is beslist, zullen we voor de laatste kans gaan om ons te handhaven. Ik hoop een ding dat ook de spelers dit snappen en niet zoals vandaag de afspraken niet nakomen’’, aldus Alami Ahanach die maar niet kon begrijpen dat zijn spelers hem zo in de steek hadden gelaten.

JBE_8117
Een aantal zaken vielen ook dit keer weer op. Chabab lijkt uitgeblust en de meeste spelers hebben een schromelijk gebrek aan conditie. Verder wordt er zwak verdedigd en zijn vooral de ruimtes tussen de linies veel te groot. In bepaalde spelsituaties staan er geregeld teveel spelers voor de bal waardoor bij balverlies in de omschakeling de verdediging onder zware druk komt te staan. Alle vier de doelpunten vielen uit organisatiefouten. Voeg daarbij de de meeste spelers niet in de gaten hebben dat er nauwelijks beweging voorin is en de zwakte bij Chabab is min of meer verklaarbaar. In de negende minuut stond de thuisclub al op achterstand toen de razendsnelle linkspoot Jorco van Hezel werd aangespeeld die zijn directe tegenstander erop snelheid uitliep om vervolgens keeper Rinaldo O’Neil kansloos te passeren: 0-1. Daarna ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd met Be Quick als de meest gevaarlijke en aanvallende ploeg. In de twintigste minuut was een organisatiefout er de oorzaak van dat Jesse Renken geheel vrij kon inkoppen uit een corner: 0-2. Daarna weinig kansen meer aan beide kanten in een matige eerste helft.

Grootfaam

Na de rust leek het er heel even op dat Chabab orde op zaken wilde stellen. Leek, want al snel werd duidelijk dat er deze middag maar een ploeg was die wilde winnen: Be Quick. De Groningers roken dat Chabab tot weinig in staat was behalve de twee kansen die men kreeg en door keeper Hendrik Snijders onschadelijk werden gemaakt. Daarna was het weer de beurt aan de Groningers die in de 63-ste minuut een einde maakten aan het drama voor Chabab. Van dichtbij knalde Theo Metzemaekers raak: 0-3. Omdat Dibi geblesseerd in de rust was uitgevallen en daardoor de zwakte van de ploeg nog eens onderstreepte, maakte David Modderman vijf minuten voor het einde aan alle illusies van Chabab een einde door 0-4 te scoren. Chabab kon zijn wonden likken en had een pak slaag gehad van mededegradatiekandidaat Be Quick 1887 dat net als de thuisclub moeilijke tijden doormaakt.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Topklasse op de klassenpagina.

Verslag Freek Louis 
Foto’s John Beckman

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)