Chabab lijdt pijnlijke nederlaag tegen hekkensluiter Juliana ‘31

Op bezoek bij Juliana ’31 heeft FC Chabab een zeer ruime nederlaag geleden. De ploeg van Alami Ahannach kreeg onder meer twee strafschoppen tegen en verloor met maar liefst 5-0. Daar bleef het niet bij, want na de rode kaart van Gino Felixdaal speelde Chabab ook een tijdje met tien man.

In de eerste helft leek er nog vrij weinig aan de hand voor de Amsterdamse formatie. Net voor rust kwam Juliana ’31 pas op voorsprong. Mouad Ben Chekh gleed in zijn eigen strafschopgebied uit en kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand aan. De strafschop werd benut door Gijs Diebels. Net na rust was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Ditmaal was het Dean Kalis die de voorsprong verdubbelde.

Hierna was het over met de goede intenties van Chabab. Want een paar minuten later kreeg Juliana ’31 wederom een strafschop toen de scheidsrechter Felixdaal bestrafte na een overtreding op Rik Rinerie. De overtreding werd echter begaan door Brahim Attalj en niet door Felixdaal. Ahannach, die na afloop kritiek uitte op de arbitrage, zag hoe Diebels ook zijn tweede strafschop achter Rinaldo O’Neil schoot. Nog voor de 60ste minuut aangebroken was, had Diebels zijn derde van de middag al gemaakt en daarmee stond Chabab op een 4-0 achterstand. Vlak voor tijd tekende Vincent van Hees voor de 5-0.

Ahannach zei in een interview met RTV Noord-Holland dat Chabab wel van plan is om zich in de winterstop te versterken. Ahannach: “”Het is nu winterstop. En die winterstop zullen we gaan winkelen. Met name in de verdediging zal er iets bij moeten komen.”

Met dank aan: RTV Noord-Holland