Chabab lijkt het op te geven na 6-1 nederlaag tegen de grootste titelkandidaat AFC

De derby in de Topklasse tussen AFC en Chabab is nooit een echte wedstrijd geworden. De koploper, AFC, stond na vier minuten al op een 1-0 voorsprong en naeen half uur al op 4-0. Het was nog een wonder dat het slechts 6-1 werd. Later op de avond een uitgebreide samenvatting en de reacties van trainers en spelers.

Het  contrast tussen de koploper en de nummer laatst kon niet beter worden uitgedrukt. Geen excuses deze keer voor Chabab richting het arbitrale kwartet, al was de rode kaart voor Rodney Bel  een paar minuten na rust wat overdreven. De blamage had de ploeg geheeld aan zich zelf te wijten.  Jasper de Haer kopte (na afloop zou hij toegeven dat het met zijn schouder was), de 1-0 binnen. We waren toen nog een vier minuten onderweg.  De defensie van Chabab oogde erg kwetsbaar en was niet bij machte om de aanvallers van AFC af te stoppen.

De 2-0 viel na bijna  twintig minuten spelen. De spits schoot simpel binnen nadat Pepijn Kluin er aan de rechterkant vandoor was gegaan. Daarna ging hert erg snel.  Na 25 minuten was het 3-0 door invaller Joost Heij. De aanvaller verving Tim Wulffraat die met een hamstring blessure al snel moest uitvalleen. Wulffraat: “ Het ziet er niet goed uit. Dit gaat wel een paar weken duren. Dit kan me zomaar mijn reisje naar Barcelona kosten.”

foto1

De vierde treffer volgde niet veel later. Na 28 minuten om precies te zijn stond het 4-0.  Daan Sutorius schoot goed in en O’Niel kon wederom de gang naar het net maken.  Het was een wonder dat het daar slechts bij bleef in de eerste helft.

Na rust  liep Jamal DIbi wegens commentaar op de leiding tegen gele kaart aan. De aanvaller kon het maar moeilijk verkroppen dat zijn team zo slecht speelde. Later op de avond ziet u de uitgebreide reactie van Dibi die zijn frustratie niet onder stoelen of banken steekt.  Drie minuten na de hervatting kwam Chabab met tien man te staan.  Rodney Bel haalde Sjoerd Jens naar de grond. Scheidsrechter Hof zag er een doorgebroken speler in en stuurde Bel naar de kleedkamers.

Het telraam leek er bij gepakt kunnen worden want met elf man was Chabab al niet opgewassen tegen AFC, laat staan met tien man. He t bleef uiteindelijk bij 6-1. Heij zorgde eerst voor 5-0 voordat Dibi vanaf elf meter wat terug kon doen. Nadat Enrico Patrick en Sjoerd Jens al grote mogelijkheden om meerdere treffers hadden laten liggen, bepaalde Sutorius op aangeven van Enrico Patrick de eindstand op 6-1.

Later op de avond een uitgebreide samenvatting van AFC – Chabab en de reacties van trainers en spelers.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag topklasse.