Chabab, met Dibi, onderuit tegen VVSB

Chabab heeft weer geen uitwedstrijd kunnen winnen. Voor de derde keer dit seizoen ginh het ten onder. In Noordwijkerhout won VVSN met 4-1. Bij Chabab speelde Jamal Dibi wel mee. De aanvoerder ging in beroep tegen zijn schorsing van zeven wedstrijden en is tot de uitspraak speelgerechtigd.

Het meespelen van Chabab speler Jamal Dibi kon VVSB niet echt verontrusten afgelopen zondag. Het maakte de paarsgelen niets uit want ze waren zowel in de eerste als tweede helft heer en meester in het veld. De ploeg van Wilfred van Leeuwen speelde een uitstekende wedstrijd. Vooral de eerste helft maakte  de ploeg veel indruk. Dat het in de tweede minuut al achter stond met 0-1 door een snelle uitbraak bleek een incident. Na die treffer van Bilal el Yacoubi begon het echt te stormen op de helft van Chabab. Als het echt had meegezeten had de ploeg van Van Leeuwen al met een comfortabele 4-1 de rust in gegaan. Dat werd echter vele male verijdeld door Rinaldo O’Niel, de keeper van Chabab. Inzetten van afstand, en op korte afstand pareerde hij uitstekend. Hij was het dus die VVSB van scoren afhield en zo zijn ploeg in de race hield.

O”Niel zelf over zijn reddingen: “Allemaal mooi en aardig die reddingen maar uiteindelijk heb je er niets aan. “Aan de andere kant voel ik me lekker en kan ik hier verder mee. “We beginnen goed maar laten het daarna volledig afweten. “Ik zat lekker in de wedstrijd. “We konden het achterin nog aardig behappen. “Maar na de 1-1 was het bekeken en was het een kwestie van tijd in de tweede helft wanneer VVSB voor de tweede keer zou toeslaan. “Wij konden er zelf te weinig tegenover stellen.

Chabab zelf kon er weinig tegenover stellen. Het had het heel druk om VVSB van zich af te houden en kwam zelf weinig aan aanvallen toe. In een hoog tempo bleef VVSB jagen naar de gelijkmaker.

De gelijkmaker liet dus vrij lang op zich wachten. Maar rond de 40e minuut was het dan eindelijk raak. Koen Bosma was de maker van een wonderschoon doelpunt. Van 30 meter afstand schoot de flankspeler de bal binnen. Het blijft een apart verhaal met Bosma. Soms zie je hem lange tijd niet en dan is hij daar weer, onnavolgbaar. Het doelpunt wat hij maakte leek verdacht veel op de treffer die hij vorig seizoen scoorde tegen Achilles”29. Bosma bleef nuchter na de wedstrijd. ”Soms moet je niet nadenken. “Aan een ingeving heb ik genoeg sprak hij weloverwogen.

De tweede helft was dus ook weer volledig voor VVSB. Toch duurde het vrij lang eer de 2-1 zou vallen. Daaraan voorafgaande ontsnapte Chabab drie maal op rij toen VVSB zich verslikte in drie mogelijkheden binnen de dertig seconden. Maar rond de 67e minuut was het dan toch raak. Uit een vlijmscherpe corner van Mike Koenders scoorde Peet van der Slot de bevrijdende 2-1 en leek de klus geklaard. Daar kon een vrije trap en later een inzet van Dibi niets meer aan veranderen. Rond de 81e minuut maakte Michael van Laere aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 binnen te schieten. De winst was binnen. Dat Omar Hamdi in blessuretijd nog de 4-1 binnenschoot was zijn beloning voor zijn goede spel.

Coach Wilfred van Leeuwen was trots op zijn manschappen. De jongens hebben uitstekend spel laten zien vanmiddag. Ook na de snelle achterstand bleef de ploeg voetballen. Ik heb echt genoten vanmiddag van die gasten. Met name de eerste helft heb ik veel goede spelmomenten gezien en krijgen we vier-vijf goede kansen. Vorige week tegen Leonidas vond ik ze al goed. Door drie blessures vlak achter elkaar was dat niet meer te repareren in de tweede helft en verlies je. Dit geeft de groep weer een goed gevoel na drie nederlagen en hier kunnen we weer verder mee aldus een dik tevreden coach.

Verslag Hennie van de Weerd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)