Foto Jan Peters: De Treffers versloeg Chabab met 4-1

Chabab mist kans bij De Treffers

Chabab heeft vandaag een goede kans gehad om drie punten mee te nemen uit Groesbeek, maar ging uiteindelijk met 4-1 ten onder. Met name in de eerste helft kregen de Amsterdammers een aantal goede kansen en waren ze de dominante ploeg. In de tweede helft was De treffers een stuk effectiever en liep de score uiteindelijk nog hoog op. Chabab leeft van wedstrijd tot wedstrijd en moet alweer vooruit kijken naar volgende week als EVV op bezoek komt. Punten sprokkelen is het devies.

Chabab moest vandaag aantreden zonder aanvoerder Jamal Dibi. Hij zat een schorsing uit na de gele kaart van vorige week. Zohair Chiddi was zijn vervanger, een speler die doorgaans in het tweede speelt. Chabab maakte er het beste van en speelde een goede eerste helft. Hierbij moet wel worden aangetekend dat keeper Youssef El Abdallaoui een penalty stopte in de veertiende minuut en zo een vroege achterstand voorkwam. Chabab kwam op een 0-1 voorsprong uit een goede combinatie, waarbij Virgil Spier uiteindelijk binnen de zestien kon afwerken. Met deze stand werd de rust gehaald.

Foto Jan Peters: Virgil Spier zet Chabab op voorsprong

Na rust kreeg Chabab een lesje effectiviteit. De Treffers benutte bijna iedere mogelijkheid die ze kregen en Said Echargui tekende zelfs een hattrick aan. De thuisploeg deed dus wel wat Chabab verzuimde, namelijk scoren. Selmo Kurbegovic, Gregory Schaken en Virgil Spier van Chabab hadden die kansen ook na rust. Na de 4-1 was het helemaal gedaan en kon Chabab een lange, puntloze busreis terug tegemoet zien. Trainer Alami Ahannach spreekt vanuit die bus.

Ahannach:’Een wedstrijd met twee versschillende helften. De eerste vond ik voor ons en daar hadden we toe moeten slaan. Ik denk dat we met 3-0 voor hadden kunnen staan, hoewel zij een penalty missen natuurlijk. In de rust zei ik dat we op dezelfde manier door moesten gaan, maar zij benutten de kansen toen wel. Uit zeven of acht kansen maakten zij er vier, wij maar een.’

Volgende week weer een nieuwe kans voor Chabab. Thuis tegen EVV moet er gescoord worden.

Foto Jan Peters (via facebook De Treffers)