Home / Algemeen / Chabab naar VVA/Spartaan

Chabab naar VVA/Spartaan

Chabab heeft een oplossing gevonden voor de thuiswedstrijd tegen WKE van aanstaande zondag. VVA/Spartaan heeft haar kunstgrasveld aangeboden aan de Topklasser indien Riekerhaven niet bespeelbaar is. Een welkom gebaar voor de ploeg van Alami Ahannach, aangezien de Swift-optie op het laatste moment afketste. Voorzitter Khalid Berdouni van Chabab is er maar druk mee, net als teammanager Patrick Koppenaal. Toeval wil dat de bekerwedstrijd tussen Chabab en WHC vier jaar geleden ook op de velden van VVA/Spartaan werd gespeeld.

Berdouni:’Het is heel erg fijn dat VVA/Spartaan ons deze mogelijkheid heeft geboden. Voor ons is het echter geen structurele oplossing. We kunnen niet met onze club naar VVA/Spartaan, maar nogmaals heel erg fijn dat ze dit doen’.

Amsterdamse clubs dus die elkaar helpen. Chabab is buiten dit goede nieuws druk in de weer om haar toekomst definitief veilig te stellen. Het begon zelfs een petitie op haar website deze week. Bij stagnatie van het probleem is Berdouni zelfs bereid om de rechter in te schaklen. Het is voor hem onbegrijpelijk dat de Topklasser deze zoektocht moet ondergaan.

Berdouni:’Je geeft alles om je club te maken tot wat het is en dan kun je straks nergens voetballen. Ik ben bereid om de druk op het stadsdeel op te voeren. Ze zeggen dat het vanuit de clubs zelf moet komen, maar hoe moet ik dat bewerkstelligen? Als het aan mij ligt blijven we op Rioekerhaven in een splinternieuw complex, maar dat is niet mogelijk. Het is toch onbestaanbaar dat er geen andere optie is. De steun voor ons is wel hartverwarmend. Zoals Zeeburgia deze week, die aanbood om even bij hen te voetballen. Dat doet me dan wel goed. Ik wil echter een structurele oplossing.”

Chabab is dit weekend dus verzekerd van voetbal. Op het mooie complex van VVA/Spartaan hoopt de ploeg drie punten binnen te halen. Het spook van onzekerheid blijft echter boven de club hangen.