Chabab neemt afscheid met nederlaag en veertien doelpunten

Chabab heeft met veel doelpunten afscheid genomen van het seizoen en Amsterdam. In Amstelveen was DHC met maar liefst 6-8 te sterk. Door de aanstaande fusie met Nieuw Utrecht was het voor de ploeg de laatste wedstrijd in Amsterdam (en Amstelveen).

Dat er niets meer op het spel stond voor de twee middenmoters, demonstreerden beide teams overduidelijk. Op sportpark Escapade werd er lustig op los gescoord. Al snel kregen de gasten uit Delft een goede kans om de score te openen, maar de inzet van Ricky van den Bergh ging voorlangs het doel van Chabab. Een minuut later was het wel raak voor de oud-prof: 0-1.

Chabab - DHC

Het was een treffer waar er nog veel meer van zouden volgen. Mohamed Cherif bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte en zorgde zelfs na een halfuur spelen voor de 2-1 voorsprong. Die stand haalde de rust echter niet, want Lucas van Oeveren zorgde nog voor het rustsignaal met twee treffers voor de 2-3 ruststand in het voordeel van DHC.

Het spel ging net als de tussenstand op en neer. Twee minuten na de hervatting voltooide Cherif zijn hattrick voor de thuisploeg en bracht Chabab opnieuw op gelijke hoogte. De 3-3 bleef echter niet lang staan, want ook Van Oeveren bewees een hattrick te kunnen maken: 3-4.

Chabab - DHC

Twee minuten na de hervatting van de wedstrijd tekende Mohamed Cherif zijn derde doelpunt van de middag aan: 3-3. Acht minuten later wist Lucas van Oeveren (DHC) te doen wat Cherif al eerder deed. Ook Van Oeveren zette zijn derde treffer in de wedstrijd achter zijn naam: 3-4. Binnen een tijdsbestek van zeven minuten kwam Chabab door twee doelpunten van Mo Ajnane op voorsprong: 5-4.

De wedstrijd was alleen nog niet beslist. Van den Bergh zette DHC weer naast de Amsterdammers door een strafschop te benutten, nadat Ramon Lujano Benavides na een overtreding op Joren Tromp met een rode kaart moest vertrekken. Met een man meer liepen de gasten via Jordy Brouwer, Tromp en Romano Denneboom uit: 5-8.

Chabab - DHC

Het slotakkoord was nog voor de thuisploeg. Aanvoerder Ajnane maakte vlak voor tijd zijn derde van de middag en bepaalde de eindstand op 6-8. Met de nederlaag in dit doelpuntenfestijn neemt Chabab afscheid van Amsterdam. Alleen een ledenvergadering kan de fusie met Nieuw Utrecht nog in de weg staan.

Met dank aan Haaglanden Voetbal / Aad van der Knaap

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)