Khalid Berdouni gaat met Chabab de strijd vol aan tegen de gemeente Amsterdam

Chabab nog steeds tussen wal en schip

De toekomst van Chabab is nog allerminst zeker. De KNVB heeft de club toestemming gegeven om tot het einde van het seizoen (1 juni) op sportpark Riekerhaven te spelen, maar daarna houdt het op. Ook voor hoofdklassevoetbal is de accommodatie vanaf die datum afgekeurd. Dat schept duidelijkheid, maar nog niet voor Chabab. Het blijft de vraag waar de club van voorzitter Khalid Berdouni volgend jaar gaat spelen. De rol van gemeente en KNVB is evenzeer niet heel transparant. Beide partijen nemen niet de verantwoordelijkheid om Chabab een mooie toekomst te bieden.

Dat Riekerhaven dicht gaat is nu wel bekend, maar er voetbalt nog steeds een club. Topklasser Chabab nota bene. En wat moet er bij sluiting dan met deze club gebeuren en wie is daar verantwoordelijk voor? Deze vraag blijft tot op de dag van vandaag onbeantwoord. De KNVB keurt het complex af, de gemeente wil niet meer investeren in het sportpark en daar sta je dan als club. Of je even een andere locatie wil gaan zoeken, nadat je eerst recentelijk nog het hele sanitaire en de kleedkamers hebt opgeknapt. Je wordt je huis uit gezet, zonder dat iemand je andere woonruimte aanbiedt. De realiteit voor Chabab is dat het tot de zomer heeft om een andere accommodatie te vinden. Dit moet een bestaand complex zijn, aangezien de gemeente nergens meer een nieuw complex zal opstarten.

Nadat een flirt met DWS is stukgelopen, heeft Chabab het oog laten vallen op Blauw Wit. Qua populatie zijn de beide clubs naar elkaar toegegroeid de laatste jaren. Blauw wit heeft ook geen topjaren op dit moment en Chabab zou een mooie aanvulling kunnen zijn. Uit de eerste contacten blijkt echter dat Blauw Wit niet met open armen staat te juichen. De eerste gesprekken verliepen moeizaam en daarnaast kampt voorzitter Bernard Franken van Blauw Wit met gezondheidsproblemen, waardoor het laatste gesprek werd afgezegd. Ook rijst de vraag of het bestuur van Blauw Wit nog wel namens de leden spreekt of dat diezelfde leden niet een keer geraadpleegd zouden moeten worden. Voorzitter Khalid Berdouni van Chabab betreurt dat er weinig schot zit in de zaak.

Berdouni:’Wij staan open voor meerdere mogelijkheden. We kunnen alleen het complex gaan delen. De zogenaamde Inter Milaan, AC Milaan variant. Daarmee behouden beide clubs hun eigen identiteit. Maar ook over een samenwerking of fusie willen wij praten. Daar moet het ook beginnen, met praten. Wij zouden ons hierin graag gesteund zien door de gemeente Amsterdam en de KNVB, maar die nemen weinig verantwoordelijkheid. En wij kunnen moeilijk onze spullen pakken en naar Blauw Wit rijden en zeggen:’Hallo, hier zijn we.’

Berdouni:’Ik begrijp de angst van Blauw Wit ook niet helemaal. Wij komen echt niet met een leger Marokkanen. We hebben vier elftallen en 10 man kader. Dat is alles.’

Het stadsdeel lijkt inmiddels wel wakker geschud en gaat de gesprekken tussen de clubs begeleiden. De KNVB zegt weinig te kunnen doen, behalve dan Riekerhaven afkeuren.

Foto: Voorzitter Khalid Berdouni van Chabab.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS