Ahannach en Koppenaal samen op de bank bij Chabab

Chabab positief ondanks bekerverlies tegen GVVV

FC Chabab is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de districtsbeker te bereiken. Zaterdag Topklasser GVVV uit Veenendaal was op sportpark Sloten met 0-1 te sterk. Sherwin Grot maakte de enige treffer in dit duel. Trainer Alami Ahannach zag, ondanks de nederlaag, wel weer een beter voetballend Chabab.

In gesprek met RTV Noord-Holland geeft Ahannach aan dat hij Chabab weinig kan verwijten. Ahannach: “We vergeten vandaag alleen te scoren. In de negentiende minuut maken we een foutje en die wordt afgestraft. Daarna waren we vandaag bij vlagen beter dan GVVV. Eigenlijk hebben we het zeer goed gedaan, maar het afmaken van kansen is waar het ontbreekt.”

In de eerste helft liet Chabab al zien dat het geen ‘walk over’ zou worden zoals dit weekend het geval was tegen WKE. De ploeg van Ahannach was fel en probeerde de aanvallen van GVVV zo vroeg mogelijk af te stoppen. Desondanks viel na twintig minuten alsnog de treffer voor GVVV. Grot kwam alleen voor doelman Rinaldo O’Neil en rondde prima af: 0-1. In het restant van de eerste helft kwam Chabab via onder meer Jamal Dibi, Bilal El Yacoubi en Melvin Grootfaam tot een aantal goede kansen, maar steeds stond Johan Jansen succes in de weg. Met een ruststand van 0-1 zocht Chabab de kleedkamers op.

foto chabab gvvv

Na rust bleef Chabab goed spelen en had het soms de overhand. In die periodes kreeg de thuisploeg wel degelijk kansen op de gelijkmaker. Tien minuten na de pauze wist El Yacoubi een dot van een kans niet te verzilveren en ook Geoffrey Verweij weet een goede mogelijkheid niet te benutten. De gasten uit Veenendaal kregen ook genoeg kansen om de 2-0 op het scorebord te zetten, maar ook GVVV wist niet te scoren. Hierdoor vocht Chabab tot het eind voor de gelijkmaker. Maar ondanks een slotoffensief kwam deze treffer er niet en wist GVVV de volgende ronde van de beker te bereiken. Chabab kon echter met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Na afloop was Ahannach dan ook tevreden over het getoonde spel. “Je kan wel zeggen dat we uit deze wedstrijd wat vertrouwen kunnen halen. We hebben de hoop op het ontkomen van degradatie ook nooit opgegeven. Vandaag had een omslagpunt kunnen zijn, nu betekent het dat volgende week zondag positief moet zijn. We hebben de moed er altijd in gehouden. Als we de nacompetitie halen, ben ik heel erg blij”, aldus de oefenmeester tegenover RTV Noord-Holland.

Komende zondag gaat Chabab weer verder in haar strijd tegen degradatie. Op 9 maart speelt de ploeg van Ahannach dan een thuiswedstrijd tegen De Treffers uit Groesbeek.

Met dank aan: RTV Noord-Holland en Twitter GVVV