Home / Algemeen / Chabab raakt punt kwijt

Chabab raakt punt kwijt

Topklasser Chabab is een punt kwijt geraakt. De KNVB gaf de Amsterdamse club een punt in mindering vanwege het niet goed volgen van de regels omtrent de vastgestelde afgelastingsregeling. Tevens kreeg Chabab een boete van 100 euro. Door de puntaftrek zakt Chabab naar de laatste plaats in de topklasse.

Chabab wordt gestraft omdat het voorafgaand aan het thuisduel op zondag 26 augustus tegen Achilles’29 niet de juiste procedure heeft gevolgd. De KNVB zegt hier over in het persbericht: “FC Chabab had na de overtollige regenval in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd de afgelastingsregeling moeten volgen die geldt voor wedstrijden in de topklasse. De thuisploeg had contact op moeten nemen met de competitieplanner, zodat een velddeskundige van de KNVB het veld had kunnen keuren en eventueel in overleg had kunnen treden met een functionaris van de gemeente.”

Patrick Koppenaal, teammanager van Chabab, reageer verrast op de puntaftrek: “Ik hoor het nu pas van jou. Ik wist van niets. Ik vind het belachelijk. De KNVB heeft het over een waarnemer terwijl we pas twee Dagen na de wedstrijd, op 28 augustus, pas een lijst kregen met de namen en nummers van die waarnemers.”

Chabab heeft zes werkdagen de tijd om in beroep te gaan. Koppenaal: “Ik heb voorafgaand aan deze uitspraak al zoveel argumenten ingediend en ondanks dat krijgen we deze straf. Ik weet niet of we in beroep gaan. In het verleden, is mijn ervaring, pakte dat altijd nadelig uit en kregen we zwaardere straffen. Ik ga eerste maar eens met een advocaat overleggen.”

De KNVB heeft het duel opnieuw vastgesteld voor zondag 21 oktober. Daardoor wordt het bekerduel van Chabab tegen Zeeburgia gespeeld op donderdag 25 oktober.