Chabab recht zijn rug tegen WKE

Chabab heeft vandaag een flitsend begin gemaakt aan de tweede seizoenshelft. Thuis op het eigen veld op Riekerhaven werd de nummer twee van de ranglijst, WKE, met 4-1 naar huis gestuurd. Man van de wedstrijd was Jamal Dibi, die net uit het vliegtuig was gestapt uit Indonesië. Hij maakte twee goals en was de hele wedstrijd dominant aanwezig. Chabab mag blij zijn dat Dibi geen contract heeft ondertekend in Indonesië. Nieuwkomer Selmo Kubegovic scoorde ook bij zijn debuut.

Het was ongelooflijk om te zien dat Chabab volledig domineerde vanmiddag. Van WKE werd toch wel iets meer verwacht, maar de ploeg kwam er niet aan te pas. Met een intikker van dichtbij zorgde Nana Kwarteng voor de 1-0 voorsprong voor Chabab. Dit deed hij na een goede actie van Dibi over rechts. Voor rust werd er niet meer gescoord.

Na rust brandde het duel na twintig minuten los. Op aangeven van Kurbegovic kon Jamal Dibi aanleggen op de rand van de zestien. Hij plaatste de bal wonderschoon over de keeper van WKE. Een 2-0 voorsprong voor Chabab dat de drie punten nu wel in zicht kreeg. Toch was het even schrikken toen Moudou zijn tweede gele kaart kreeg en mocht vertrekken. Tegen tien man moest WKE wel een offensief beginnen, maar dit lukte niet. Het was zelfs Kurbegovic die aan de buitenspelval ontsnapte en de 3-0 voor Chabab aantekende. Een slordigheid tussen Matze en keeper Abdallaoui zorgde er nog wel voor dat WKE terug kon komen tot 3-1, maar opnieuw Jamal Dibi bekroonde met de 4-1 zijn uitstekende wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal kon Chabab terugkijken op een prima start na de winter. Mocht de ploeg dit door kunnen zetten dan kon de bovenkant van de degradatiestreep wel eens snel bereikt worden