Chabab sleept lastige zege in slotfase uit het vuur

Bovenin de zondag Hoofdklasse heeft Chabab geprofiteerd van het puntverlies van koploper VC Vlissingen (2-0 nederlaag bij De Dijk). De ploeg van Alami Ahannach won op het veld van VVA/Spartaan met 3-2 van AFC ’34. De winnende treffer kwam op naam van Rahim Abdul, vlak voor tijd.

Chabab begon niet goed aan de wedstrijd en kwam na tien minuten op achterstand tegen de nummer voorlaatst. Jim Hulleman zette de gasten uit Alkmaar op een 0-1 voorsprong. “We begonnen niet goed, waren niet scherp”, zei Ahannach. “AFC ’34 had zich ingegraven op eigen helft en loerde op een klein foutje van ons om er op de counter uit te komen. Dat was lastig voor ons.”

Toch wisten de Amsterdammers vlak voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Vanaf elf meter zette Mohamed Ajnane Chabab naast AFC ’34. Ahannach: “Dat was lekkere timing. Het was een leermoment voor ons om tegen zo’n tegenstander te spelen.” Een dusdanig leermoment, want na ruim een uur spelen nam AFC ’34 opnieuw de leiding in de wedstrijd via Ali Deveci. Lang bleef die 1-2 stand niet op het scorebord staan, want Yousouf Zinga bracht Chabab twee minuten later weer naast de Alkmaarders.

Chabab - AFC 34

“Daarna hing de overwinning in de lucht. AFC ’34 heeft dit seizoen al vaker in de laatste tien minuten verloren.” Zo ook zondag, want nadat een vrije trap van Madmar de winkelhaak raakte, was het Rahim Abdul die in de rebound vlak voor tijd de 3-2 binnen schoot.

Door de late overwinning blijft Chabab tweede staan in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Alami Ahannach staat op twee punten achter koploper VC Vlissingen. Na de winterstop hervat Chabab het seizoen met de Amsterdamse derby op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer.