Chabab spaart Purmersteijn

Chabab heeft vandaag maar een punt meegenomen uit Purmerend. Tegen Purmersteijn werd het uiteindelijk 1-1, maar gezien het spelbeeld en kansen had Chabab gewoon alle drie de punten moeten meenemen. Voor Purmersteijn wordt het lastig om degradatie te ontlopen,  onmogelijk is dit echter niet.

Chabab was vandaag de sterkere ploeg en dat was te zien in het veldoverwicht. Veel speelde zich af op de helft van Purmersteijn, dat er maar sporadisch uitkwam. Het leek voor Chabab een makkelijke wedstrijd te worden toen Chevello de Rijp al vroeg in de wedstrijd de 0-1 voor de Amsterdammers liet aantekenen. Ondanks het vele balbezit en het overwicht kon Chabab het niet afmaken. Schoten werden geblokt en de bal viel in de zestien steeds net verkeerd.

Ook na rust dit zelfde beeld en als je dan niet scoort gebeurt dat aan de andere kant. Een kwartier voor tijd was er een lange bal van Purmersteijn. Een kleine scrimmage ontstond maar een Purmersteijn speler kon de bal ineens met een mooie beweging vrijmaken en inschieten. Zo stond het plotseling tegen de verhouding in 1-1. Chabab ging alsnog op zoek naar de drie punten, maar de spitsen hadden het vizier niet op scherp staan. De eindstand bleef 1-1.

Voor Purmersteijn is dit punt een druppel op de gloeiende plaat, want de ploeg had echt een overwinning nodig. Volgende week mogen ze op bezoek bij ADO’20, dat hun kampioenswedstrijd speelt. Het moet toch raar lopen wil Purmersteijn daar punten pakken. Daarna zijn er nog maar twee wedstrijden dus het wordt een lastig verhaal.

Chabab trainer Ahannach baalde ook wel een beetje, want hij wil graag de derde periode pakken.
Ahannach:’Tja we laten hier zomaar twee punten liggen. We maken de kansen niet af, dat is jammer. Gelukkig krijgen we Alphense Boys zelf nog en ook ADO’20 komt nog naar ons toe. Mogelijk dat ze dan al kampioen zijn en de wedstrijd tegen ons niet meer voluit gaan spelen. We hebben het dus wel een beetje in eigen hand.’

Die wedstrijden zijn dus cruciaal, maar ook volgende week krijgt Chabab het zwaar, als ze uit moeten spelen tegen SC Feyenoord en dat is altijd lastig.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)